GaborSzakacs

Rami Kadi mantrái Gaia tiszteletére

2023. május 29. - gaborszakacs

A természet változatos formavilágából és szemet gyönyörködtető színeiből merített ihletet a legújabb kollekciója elkészítésekor Rami Kadi. A világszerte ismert libanoni divattervező a 2023-as tavaszi couture ruhakölteményeiben az óceánok hullámait, a sivatagok homokdűnéit, a flora és fauna pompás kincseit ültette át a textíliák nyelvére. Látványos szabásvonalai, aprólékos kézi díszítései mind-mind Gaia, azaz a Földanya szépsége előtt tisztelegnek.

mantra_looks-20.jpg

mantra_looks-4.jpg

A mantra olyan vallási szakkifejezés az indiai vallások, a jóga és a tantrizmus gyakorlatában, amelyről úgy vélik, hogy természetfeletti, spirituális vagy mágikus erővel rendelkezik. Az ismételgetett szótag, szó vagy rövid mondat vallásos szövegnek, imának, varázsigének tekinthető. Egyes mantráknak jelentése van, míg másoknak nincs, esetleg halandzsa nyelven születtek. 

Mantra. Ezt a nevet adta 2023-as tavaszi couture kollekciójának Rami Kadi. Az ismert libanoni divattervező 24 szettből álló ruhasorozata a tőle megszokott magas minőségben, elképesztő szabászati megoldásokkal, izgalmas vonalvezetésekkel és szemet gyönyörködtető kézi díszítésekkel kelt életre. A designer inspirációja ebben a szezonban Gaia képzeletbeli ruhatára volt, vagyis a természet szépségeiből, a Föld változatos és egyben csodálatos kincseiből, formavilágából, élőlényeiből indult ki.

Ruhái spirituális kifejezését nem akarta kizárólag a mintákra és a színekre korlátozni, sokkal inkább a sziluettek körüli teret művészi ábrázolásként mutatta be. A test és lélek kapcsolatáról mesél, miközben a couture alkotások csodás auraként ölelik körül viselőiket. Egyedi, gyengéd és roppant érzékeny látásmódot kapunk egy olyan világban, ahol a divatipar egy dollármilliárdokat pumpáló gépezetté alakult át. 

Az egységes és kifinomult kollekcióban felfedezhetjük az óceánok hullámait, a sivatagi homokdűnék íveit, a szikrázó napsütésben visszatükröződő színeket, a szárazföldi képződmények útveszőit, az állat-és növényvilág egyedülálló mintázatait. A sötétségből a világosság felé halad a gyűjtemény. A megvilágosodás felé vezető úton sorakoznak fel a szabálykövetően szimmetrikus vagy játékosan aszimmetrikus ruhák, ezzel a testi és lelki megtisztulás érzését is felkínálja nekünk az alkotó.

Rami Kadi a tavaszi couture darabokat a párizsi divathét keretein belül online bemutatón vitte kifutóra. A modellek egy tükrös kifutón haladtak keresztül, a kitörő fények megvilágítják az útjukat. A kifutó mellett mesterségesen kialakított táj a kanyargó homokdűnék illúzióját keltette, a kifutó tükörképében refrénszerűen ismétlődő mantraként visszhangoztak a couture kreációk.

Az előadás nyitóképében a szórt fények kiválóan láttatni engedték a ruhákat dinamikus mozgás közben. Aztán "az égő bölcsek tisztító gőzein keresztül" jöttek sorra a modellek, arcukat törzsi kultúrák ihlette sminkek díszítették, amelyek szintén azt üzenik, hogy „ennek a kollekciónak mantrája van, a mantra a Föld himnusza”.

A lefolyó drapéria hatását kitűnően ellensúlyozzák a drámai volumenek és az erőteljes hullámok. Minden ívből és redőből a sugárzó aurát olvashatjuk ki, a holografikus hímzések, a kézi gyöngyözések pedig új szintre emelik a szetteket. Imádnivaló a színhasználat, amely az Ocean Wave türkiztől a gránitzöldön, a kőszürkén át a kozmikus liláig és a lávavörösig terjed.

A bemutató fináléjában egy békés energiát sugárzó menyasszonyi ruhát láthattunk, amelynek minden apró részlete a végső, fénnyel teli szent mantrát hirdeti. A Mantra kollekció Rami Kadi személyes hódolata a stabilitás állapota, a természetfeletti erők, de mindenekelőtt a Föld szelleme előtt.

Rami Kadi Spring 2023 Couture kollekció lenyűgöző darabjai

Elképesztő ívek, geometrikus formák és szupernőies szabásvonalak sorakoznak fel

Fotók: Rami Kadi Spring 2023 Couture Lookbook

Kövess a Facebookon ITT, az Instagramon ITT és a TikTokon ITT!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr4218126974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása