GaborSzakacs

10 mesés ruha Rami Kadi jubileumi kollekciójában

2021. május 22. - gaborszakacs

10 év történetét 10 elképesztő ruhakölteménybe sűrítve meséli el Rami Kadi. A tehetséges libanoni divattervező idén ünnepli márkájának jubileumát, amelyet egy kivételes kollekcióval koronázott meg. A "Retrospective 10" névre keresztelt gyűjtemény a couture divatház jellegzetes formavilágát, elképesztő szabásvonalait és egyedülálló díszítési technikáit mutatja be.

001_13.jpg

Nézzétek el nekem, hogy nem tudok elfogultság nélkül beszélni Rami Kadi művészetéről. A libanoni székhelyű Rami Kadi Maison de Couture egy olyan fiatal, friss, lendületes vonalat képvisel a kortárs divatban, ami mellett nem lehet elmenni szó nélkül. És ez a divatház idén már fennállásának a 10. évfordulóját ünnepli.

Rami Kadi 2021-es tavasz-nyári couture kollekciója a jeles dátumhoz igazodva a "Retrospective 10" nevet kapta, amely így valóban egy méltó visszaemlékezés, időutazás és történeti áttekintés is egyben. A tervező a gyűjtemény 10 ruhakölteményén keresztül mutatja be az elmúlt 10 évet. Kadi szerint „ez az évtized a kísérletezés, a tanulás és a növekedés évtizede volt. Felfedeztük az egyéntől a kollektíváig terjedő témákat, inspirálva magunkat a fesztiválok, a könyvek, a filmek, az események, az élettelen tárgyak világából és még sok más témakörből."  Majd hozzátette, hogy „teljesen természetes, hogy ezt a gyűjteményt ennek a tízéves jelzésnek szenteljük, felidézve a legfontosabb kiemeléseket és megköszönve mindazoknak az embereknek, akik velünk dolgoztak."

A felsorakozó ruhák egy-egy jellegzetes mérföldkövet mutatnak be a márka történetéből úgy, hogy közben valami újat is képesek hozni. A merészebb libanoni vonalakhoz képest egy sokkal átgondoltabb és csillogóbb sorozatot látunk telis-tele fémes árnyalatokkal, mint például az arany, az ezüst, a platina és a bronz.

A tervezői gárda beleásta magát a Rami Kadi Maison de Couture archívumába és két fontos tényező alapján felépítették a 2021-es tavasz-nyári kollekciót. Az egyik elv a designer aláírása volt, amely szerint könnyen beazonosítható, Rami Kadi művészetére jellemző szabási, vágási, hímzési technikákkal rendelkező kreációkat válasszanak ki. A másik elv a visszajelzés vagy jóváhagyás, amely az adott ruha népszerűségét, a médiában való megjelenését, a reflektorfényben szereplését mutatja vagy éppen kritikai elismeréseket gyűjtött be. Itt persze fontos megemlíteni azt is, hogy melyik híresség választott már Rami Kadi couture szalonjából ruhát egy-egy eseményre. A lista különleges: Dita von Teese, a "Burlesque királynője"Kendall Jenner modell, Leomie Anderson modell, Aishwarya Rai indiai színésznő vagy a libanoni énekesnők, Najwa Karam és Myriam Fares.

„Ebben az időszakban annyit tanultunk a hímzés technikáiról, valamint egyéb gyártási szempontokról. Ezt a tíz évet a próbák és a tévedések hosszadalmas folyamataként írnám le, amelynek során voltak olyan eredményeink, amelyek örömet okoztak a szívünknek, valamint néhány kihívás, amelyekből tanultunk" -  mondta Rami Kadi, aki hozzátette, hogy a divatipar „egy csodálatos emberi alkotás - a női ruha - társadalmi, ökológiai és művészeti dimenzióinak feltárását.” 

Szívből és őszinte szeretettel gratulálok a Rami Kadi Maison de Couture 10. évfordulójához és további sikeres, inspiráló éveket kívánok!

A 2021-es tavasz-nyári kollekció a "Retrospective 10" nevet kapta. A művész kézjegye minden egyes alkotásban megtalálható. Mesés!

A jubileumi kollekciót és a divattervező kommentárját az alábbi videóra kattintva tudjátok megnézni:

Fotók: Rami Kadi Couture Lookbook

Videó: Rami Kadi Couture Spring-Summer 2021 Collection "Retrospective 10"

Ha tetszett a blogbejegyzés, akkor kövess a Facebookon ITT és az Instagramon ITT!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr5116567622

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása