GaborSzakacs

Rami Kadi lélegzetelállító őszi sziluettjei

2020. november 06. - gaborszakacs

Az országát sújtó tragédiák sora, a kiüresedett lelkiállapot és a remény inspirálta Rami Kadi új kollekcióját. A tehetséges libanoni divattervező 2020-as őszi couture gyűjteménye egy forrongó politikai légkörben és egészségügyi krízisben született. Ezért a felsorakozó ruhaköltemények ugyanúgy mesélnek fájdalomról és csalódottságról, mint szépségről, kifinomultságról és jó ízlésről. Íme, a valódi érzelmekből szőtt textilművészet a legmagasabb szinteken!

fw21-16_close_up_details_masolata.JPG

2020-as év világszerte emlékezetes pillanatokat hozott az emberiség számára, ám idén a libanoniaknak sokkal több szomorúság és szenvedés jutott. Az évek óta pattanásig feszült politikai helyzet, a tüntetésekkel kísért forrongó közhangulat közepette 2020 márciusában az ország a felhalmozódó államadósság miatt csődöt jelentett.

A koronavírus okozta világjárvány a gazdagságot megtépázta, majd augusztus 4-én a bejrúti kikötőben bekövetkezett hatalmas robbanás végleg betette a kaput a közel-keleti országnak. Az itt lakók utolsó reménye is elszállt, pedig egykoron Bejrútot a "Közel-Kelet Párizsaként" emlegették. Ebből a sikkesen elegáns francia hangulatból ma már csak a tehetséges divattervezők maradtak, akik világszerte óriási sikereket érnek el, ezzel is öregbítve hazájuk hírnevét.

A sok megpróbáltatás ellenére az élet Libanonban sem állt le, az ismert és kedvelt fashion designerek újra munkához láttak. A kifinomult ízléséről elhíresült Rami Kadi a közelmúltban mutatta be a 2020-as őszi couture kollekcióját, amelyet a helyzetre való tekintettel online platformokon, illetve a közösségi oldalain népszerűsít. 

Rami Kadi egy nemzetközileg elismert libanoni-amerikai divattervező. Egészen fiatalon, 25 éves korában már saját bemutatótermet nyitott Bejrút szívében. A 2011-es debütálása igazán jól sikerült, hiszen a couture ruhákra szakosodott művészt az egyedi látásmódja és a különleges szabásvonalai gyorsan a nemzetközi divatvilágban is ismertté tették. A kitartó és minőségi munka eredményeképpen 2014-ben Párizsban is bemutatkozott, 2019 januárjában pedig meghívást kapott a Paris Fashion Weekre. Rami Kadi ízig-vérig kortárs couturier. Imádja a modern és lendületes formákat, a nőies vonalakat, káprázatos ruháiban felfedezhetjük a technológia és az innováció vívmányait. A legnagyobb divatlapok írnak róla, sziluettjeit elismerő szavakkal illeti a szakma. Hihetetlen kézműves díszítéseket és csillogó részleteket alkalmaz, amelyekkel kitűnik a libanoni tehetségek sorából.

A 2020-as őszi kollekciójában a környezetében bekövetkező drámai pillanatok okozta ürességet próbálta leképezni a textíliák nyelvére. Az ürességet, ami túl van az álmokon, túl van a terveken, túl van a valóságon, túl van az életen. Ám Radi Kami fiatal és tele van reménnyel, így ezt az ürességet megpróbálta megtölteni célokkal, színekkel és mindenekelőtt a jövőbe vetett hittel. A határtalan kreativitásának köszönhetően a szépség magasztalásával egy optimista új világot teremtett maga köré, amelyben az alkotás folyamatában megtalálta az örömét, a fenntarthatóságban pedig egy realizálható jövőképet. 

És az ürességet megtöltötte sikkes vonalakkal, szebbnél szebb anyagokkal, kristályokkal és esztétikummal. A végeredmény pedig egy káprázatos kollekció lett, amely 20 ruhakölteményt sorakoztat fel, benne két menyasszonyi ruhával. A lehetetlennek tűnő küldetést teljesítette. A jellegzetes Rami Kadi-jegyek segítségével, a lágy geometrikus formákkal nőies gyűjteményt hozott létre. Bársonypöttyökkel díszített tülljei, irizáló textíliái, könnycseppként legördülő Swarovski kristálykövei, üveggyöngyei és a vizes hatású flitterei reménysugárként villannak fel. A sorozatban a rétegzés nagy szerepet kapott, ügyesen játszik a textúrákkal és a volumennel is. Igazi életigenlő színkavalkádot kaptunk tőle, a mélytengeri korallok, a tündöklő mályva, a sikkes bordó, a hamvas őszibarack, a suttogó zöld és az ígéretes jade mind-mind szívvel és melegséggel töltik meg a gyűjteményt. A lézervágott anyagok strucc-és pávatollai pedig könnyed, romantikus érzetet adnak.

Ez az esztétikus kollekció lehetővé tette Rami Kadi számára, hogy egy erőteljes reményüzenetet küldjön a világnak a libanoniak akaraterejéről, az akadályok átlépésről és a fájdalom leküzdéséről. Engem teljesen magával ragadott Rami Kadi művészete, rajongója lettem. És ti?

Fotók: Rami Kadi Fall 2020 Couture

Még több divattartalomért kattints a közösségi oldalakra, lájkolj a Facebookon ITT és kövess az Instagamon ITT!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr1216273352

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása