GaborSzakacs

A kultúrák találkozása Giambattista Valli ruhakölteményeiben

2021. január 28. - gaborszakacs

A 2021-es tavaszi haute couture kollekciókat felvonultató párizsi divathét egyik legizgalmasabb sorozatát Giambattista Valli hozta el. Az olasz divattervező drámai ruháit a spanyol temperamentum, a kínai hagyományok, a francia sikk és a közel-keleti titokzatosság ihlette. Mmm, mennyi szín, mennyi erő és mennyi szenvedély, nézzétek csak!

1_398.jpg

Határtalan örömmel és büszkeséggel töltött el, amikor Giambattista Valli meghívót küldött a 2021-es tavaszi haute couture kollekciójának bemutatójára. A kivételes lehetőség igazán nagy megtiszteltetés, köszönet és hála érte a világhírű olasz divattervezőnek! A szavakat sem találom, mert a Paris Fashion Week a csúcsok csúcsa, ennél magasabb szint nincs a divatvilágban...

Aki ismeri Giambattista Valli munkásságát, az jól tudja, hogy a designer nem éppen a visszafogott és szolid ruháiról ismert. Szezonról szezonra olyan sziluettekkel kápráztatja el a rajongóit, amelyekhez foghatót közel s távol sem találunk. Nála nem találkozhatunk egyszerű vonalvezetéssel, unalmas formákkal és minimalista összeállításokkal, sokkal inkább a drámai megjelenésre, a lenyűgöző volumenre és a vörös szőnyeges gálák feledhetetlen pillanataira koncentrál. A 2021-es tavaszi kollekció is ezt a jól kitaposott útvonalat követi. 

A párizsi divathét első napján megrendezett online bemutató a megszokott magas színvonalat, sőt egy végletekig fokozott verziót hozott el amolyan Giambattista Valli módra. Különleges élmény a karantén kellős közepén a mesés haute couture ruhák világában elkalandozni, álmodozni, figyelni a libbenő taftok és organzák könnyedségét, a fodrok ívein ringatózni abban a tudatban, hogy lassan vége lesz ennek az igencsak furcsa időszaknak. Különleges élmény a kőkemény valóságtól elrugaszkodó fantáziavilág, amelybe egy tehetséges művész alkotásain keresztül bepillantást nyerhetünk.

Egy cseppnyi építészet, némi képzőművészet és végtelen textilszeretet találkozásából született kreációk a hatalmas méretekről és a lenyűgöző anyaghasználatról szóltak. A többrétegű alkotások ízig-vérig haute couture minőségben készültek, kézi díszítései, gyöngyözései, hímzései és 3D-s applikációi elképesztő összképet mutattak. Történelmi korszakok és különböző kultúrák keveredtek egy-egy ruhán belül. A klasszikus ókori görög szobrászat az 1960-as évek öltözködési stílusával, a dél-spanyol temperamentum a Közel-Kelet varázslatával, a délkelet-ázsiai pagodák a francia kifinomult eleganciával találkoztak. Mennyi szín és mennyi erő került leképezésre a textíliák nyelvére, egyszerűen csodálatos!

A kollekcióhoz készített fashion film hangulata és zenei világa jócskán meghatározza a Giambattista Valli-nőről alkotott képet. A nőről, aki szoborszerű szépségével, magabiztosságával és határozottságával hódít. A nőről, aki - a tüzes a flamenco taktusaira - a magával ragadó tekintetével pillanatok alatt elcsábítja, majd összetöri hódolója szívét. Ez a játékos kacérkodás, a fodrokkal díszített romantika és az olykor fekete fátylak mögé bújó titokzatosság pedig maga az ÉLET.

Giambattista Valli 2021-es haute couture kollekciója a párizsi divathéten

Elképesztő anyagok, mesés díszítések és mennyi dráma egy gyűjteményben

24_119.jpg

Fotók: Giambattista Valli Spring 2021 Couture Lookbook / Vogue

Még több divattartalomért kattints a közösségi oldalakra, lájkolj a Facebookon és kövess az Instagramon!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr816405898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása