GaborSzakacs

Hátborzongató pillanatok a párizsi divathéten

2024. május 31. - gaborszakacs

Az elméje titokzatos bugyraiba enged bepillantást a legújabb kollekcióján keresztül Robert Wun. A hongkongi születésű londoni divattervező a párizsi divathéten mutatta be a 2024-es tavasz-nyári haute couture alkotásait, amelyekben együttesen jelenítette meg a horrorfilmek mélyreható világát és a szürrealista művészetet. A meghökkentő ruhadarabok - az elképesztően igényes kézi kivitelezésen felül - kísérteties eleganciát és elgondolkodtató narratívákat kínáltak a kortárs divat rajongói számára.

200_76.jpg

Robert Wun a közelmúltban mutatta be Párizsban a 2024-es tavasz-nyári haute couture kollekcióját, amely leginkább egy kreatív és szürreális naplóra hasonlít. hongkongi születésű londoni divattervező második couture show-jában hátborzongatóan egyedi vizuális elemekkel sokkolta és egyben lenyűgözte a közönséget. A gyűjtemény a horrorfilmek mélyreható világát, a kortárs művészet kísérteties és költőien szabad jegyeit jelenítette meg.

Wun horrorfilmek iránti rajongása döntő szerepet játszott a jelmezszerű ruhadarabok kialakításában és egy izgalmas láncolattá való összefűzésében. Minden egyes sziluett egy különálló történetet mesél el úgy, hogy közben az ijesztőnek tűnő díszítések az izgalmas szabásvonalakkal lebilincselő alkotásokként keltek életre. A látványt és a hangulatot fokozza a hamuszínű tüll, a széles karimájú, égési lyukakkal kiegészített filckalap, a lángokba borult textíliák használata. Figyelemre méltó az eső áztatta hatást imitáló kristályhímzés, na meg a friss vérfoltokra emlékeztető menyasszonyi összeállítás. Utóbbi minden bizonnyal nem a hagyományos esküvői szertartásokhoz ragaszkodó arák számára készült. Kiemelkedően látványos a kisebb-nagyobb üvegszilánkokkal borított kabát is, amely a Mátrix című film szereplőjére, Trinity-re és az ő szerelmi életére utal. A fejek eltakarása és az arcfedések pedig egyfajta elidegenedést, dehumanizációt ábrázolnak, ezzel plusz jelentésréteget húzva a teljes kollekcióra.

Minden egyes couture szett a designer művészi szabadságát, az önkifejezési határok feszegetését, a magabiztosságot és a tervezői érettséget sugározza. A fashion show fináléjában egy drámai megoldással találkozhatunk, a modell hátából a mellkasához nyúló, Alien-szerű baba emelkedik ki, jelképezve a múlt erejét és a tudatalatti súlyát. Ebben a megjelenésben összpontosult a kísérteties elegancia és azok az elgondolkodtatóan mai narratívák, amelyek ihletet és izgalmas alapokat adtak Robert Wun 2024-es tavasz-nyári haute couture kollekciójához.

Robert Wun Spring 2024 Couture kollekció a párizsi divathéten

Fotók: Robert Wun Official

Kövess a Facebookon ITT, az Instagramon ITT és a TikTokon ITT!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr4618416307

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása