GaborSzakacs

Vera², vagyis Vera Wang elképesztő ruhái 2021 tavaszán

2020. december 28. - gaborszakacs

Kétség sem férhet hozzá, hogy Vera Wang az elmúlt évtizedekben forradalmasította az esküvői ruhák piacát. A korábban jól bevált, hagyományos, unalomig ismételt klisékkel kreált darabok helyét átvették a modern szabászati vonalak. Wang már nemcsak az eladható ruhában gondolkodott, hanem a formatervezői bravúrokat és egy kis ízlésformáló szakértői pluszt is belevitt ruhakölteményeibe. A 2021-es tavaszi sziluettjeit a nemzetközi divatsajtó csak úgy emlegeti, hogy Vera².

4_387.jpg

 Vera Wang a különleges menyasszonyi ruhák első számú királynője. Divattervezői munkásságát a világ minden táján elismeréssel jutalmazzák, politikusok, közéleti személyiségek, filmsztárok és ikonikus zenészek is gyakran fordulnak hozzá a boldogító igen kimondása előtt egy kis szakmai tanácsért. Wang három évtizede van a pályán, ötleteivel, modern vonalaival frissességet és lendületet adott az esküvői ruhák piacának. 

Az ismert amerikai designer a járvány alatt elérkezettnek látta az időt, hogy egyesítse a menyasszonyi ruhák iránti elkötelezett rajongását a ready-to-wear darabok világával. Olyan könnyed, sportos, pofátlanul laza, mégis szexisen elegáns kollekciót készített 2021 tavaszára, hogy eláll a lélegzetünk. 

Mintha Madonna Like a Virgin korszaka a modern utcai viseletekkel találkozna a jóízlés határain belül. A tervezőt - bevallása szerint - a saját szekrényében felbukkanó korábbi ruhadarabjai inspirálták. A gyerekkori balett- és műkorcsolyaképzésén viselt dresszek és nadrágok kialakítása, a test vonalát követő anyagok jellemzőiből született ez a nagyszerű sorozat. Tüllök, selymek, gyöngysorok és virágos nyomatok sorakoznak és persze megjelennek Wangre jellemző erős kontrasztok és határozott szabásvonalak. Kissé dark, mégis romantikus és igencsak elegáns. Minden egyes darabján látszik a ráfordított idő és energia, az alapos tervezői munka. Meg kell hagyni, hogy Wang nagyon ügyesen bánik a volumenekkel és a textúrákkal, játszik a ruhák ujjával, karkivágásával és vállrészeivel. Ott vágja el a textíliákat, ahol nem is számítunk rá a végeredmény mégis működik. Az erőteljes jelenlét, a dinamikus formavilág pedig elveszi a figyelmet a szettek esküvői jellegéről, így nem fulladunk bele a romantikus cukormázba.

A minden tekintetben eseménydús, szomorúsággal teli, elképesztő fordulatokat hozó 2020 után Vera Wang is szabadjára engedte a fantáziáját. A designer képzeletének szárnyalása egy minden eddiginél izgalmasabb gyűjtemény képében vált valósággá, nemhiába emlegeti a nemzetközi divatsajtó a négyzetre emelt Vera, azaz Vera² néven. És csak remélni tudjuk, hogy 2021 is egy hatványozottan jobb és sikeresebb év lesz!

Vera Wang a 2021-es tavaszi ready-to-wear kollekciójában az esküvői ruhaköltemények és az utcai viseletek világát hozta közös nevezőre.

Photos: John Guerrero / Vera Wang

Még több divattartalomért kattints a közösségi oldalakra, lájkolj a Facebookon és kövess az Instagramon!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr4516358174

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása