GaborSzakacs

Nosztalgia, maszkok és dráma Christian Siriano kifutóján

2020. november 18. - gaborszakacs

Nosztalgikus vonalvezetéssel, különleges maszkokkal és a 2020-as amerikai elnökválasztásra buzdító feliratokkal mutatta be a legújabb kollekcióját Christian Siriano. A világhírű divattervező 2021-es tavaszi darabjait a tőle megszokott energikus és szupernőies formavilágban tárta a nagyközönség elé. Egy nagyon aktuális, nagyon friss és nagyon élettel teli ruhasorozat egyenesen Amerikából!

a_8.jpg

A koronavírus okozta világjárvány miatt meglehetősen leszűkült az életterünk. Az élménydús utazások, a jó hangulatú baráti összejövetelek és a hajnalig tartó partik helyett most mindenki otthon maradt és átrendezte a gondolatait. Sokan egyfajta átértékelésre, új célok kitűzésére vagy éppen lélekmelengető nosztalgiára használták a lakásban töltött idejüket. Így tett a világhírű amerikai divattervező, Christian Siriano is, aki a 2021-es tavaszi ready-to-wear kollekcióját egy igazán látványos, az 1980-as évek öltözködési stílusát idéző szettekben állította össze.

A november 18-án 35. születésnapját ünneplő Siriano esetében a nosztalgia a gyermekkori emlékek felidézését, a menő képregénygyűjteménye előkeresését és a kedvenc filmek megtekintését jelentette. Szórakoztató és inspiráló, amikor egy korábbi évtized jellegzetes megjelenését próbálja életre kelteni egy divattervező. A '80-as és '90-es évek ehhez kitűnő táptalajt jelentenek, ugyanis az élénk színek, a puffos ujjak, a felsőruházatként használt melltartók, az aszimmetrikus fodrok és a széles válltömések mind-mind a szexuális forradalommal az egyenjogúságot, a változás szelét és az újra vágyakozás szellemét hirdették. Christian Siriano tarka fantáziája pedig valósággá vált.

Régen láthattunk ennyire izgalmas és aktuális kollekciót, mint amilyet most az amerikai designer kifutóra vitt. Kifutóra? Egy csodás kert zöldellő pázsitján mutatta be a hagyományos vonalvezetésű modelljeit, miközben a meghívott vendégek egymástól biztonságos távolságban - a járványügyi szabályokat betartva - foglaltak helyet. A 2021-es tavaszi műsor merész részleteket, flamencót idéző fodrokat, szárnyas ujjakat és szédületes mintákat hozott. A hercegnős szoknyafazontól a képregényes nyomatokkal dekorált ruhákon át a széles szárú nadrágokig igencsak változatos látványvilágot kaptunk. Egyes darabokon felbukkant a 'VOTE', azaz a 'szavazás' felirat is, amely a 2020-as amerikai elnökválasztásra, egyúttal a véleménynyilvánítás jelentőségére hívja fel a figyelmet.

Siriano bemutatóira jellemzően ebben a szezonban is különféle magasságú és testalkatú modellek viselhették a ruháit. Meghökkentő szettjei láttán csak kapkodjuk a fejünket. A klasszikus fekete-fehér párosítások, a kihívóan szexi partiruhák, a drámai tüllszoknyák, a hatalmas fodrok és az arcot eltakaró maszkok a tomboló ellentéteket és az egyensúlyra törekvést hangsúlyozzák. Mmm, mennyi öröm, mennyi minta, mennyi kivagyiság egy kollekcióban!

És akkor jött a finálé, amelyben az állapotos Coco Rocha egy fodros, vérvörös taft ruhában vonult végig a nézők előtt, majd a kerti medencében úszott egyet a méregdrága Siriano-kreációban. A vízzel megtelt ruha súlya miatt két szervező segítette partra a bevállalós modellt. Bennünket is kihúz valaki az egészségügyi, gazdasági és lelki krízis sötét bugyraiból? A nehéz terhek miatt lesüllyedünk a mélybe vagy sikerül kiemelkednünk a habokból? A maszkok mögé zárt évünk után egy reményteljes, szebb 2021 elébe nézhetünk?

Christian Siriano 2021-es tavaszi kollekciója megtöri a szürke hétköznapok 

Coco Rocha modell egy vadítóan piros dresszben zárta Christian Siriano bemutatóját. A fináléban a medencében is megmártózott.

Fotók: Christian Siriano / Mike Coppola / Getty Images for Christian Siriano / Vogue

Még több divattartalomért kattints a közösségi oldalakra, lájkolj a Facebookon ITT és kövess az Instagamon ITT!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr9216288734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása