GaborSzakacs

A dekadens öltözködés művészete

2024. október 09. - gaborszakacs

Gazdag részletekkel és drámai hatásokkal újradefiniálja a nőiesség fogalmát David Koma. A grúz születésű Londonban alkotó divattervező a 2025-ös tavasz-nyári kollekcióját egy különleges fotósorozaton keresztül tárta a nagyközönség elé, elhagyva a hagyományos kifutós bemutatók világát. A minden részletében kortárs gyűjtemény izgalmas anyaghasználata, merész vágásai és pompás marabutoll díszítései izgalmas textúrákat teremtenek, míg a monokróm viseletek modern eleganciát sugároznak. A tervező az erős nők ünneplésére összpontosít, minden egyes darabjával erőt és magabiztosságot közvetít. Fedezd fel David Koma varázslatos világát, ahol a luxus és a merészség találkozik!

5_david_koma.jpg

David Koma közel 15 éves pályafutása alatt először döntött úgy, hogy a hagyományos kifutós divatbemutató helyett másképp tárja a nagyközönség elé a 2025-ös tavaszi-nyári kollekcióját. A grúz születésű Londonban alkotó divattervező 2024. júliusában kreatív igazgatóként csatlakozott a Blumarine-hoz, a sűrű elfoglaltságai miatt a saját neve alatt futó brand új ruhasorozatát egy párizsi stúdióban fotóztatta be. „Úgy éreztem, hogy most a teljes kollekcióra és a minőségre szeretnék összpontosítani, és felfedezni azt a varázslatot, ami a márkában rejlik” – mondta Koma, aki ebben a szezonban különösen nagy figyelmet fordított a részletekre. A nagyszerű képeket elnézve ez a varázslat érezhető.

„Szélsőséges vágások, extrém dekadencia, különleges gazdagság” – foglalta össze Koma a kollekció jellemzőit, amelyeket Layly Jeffress ausztrál fotós madárportréi ihlettek. A tervező a kolibrik élénk energiáját és a fecskék családi szimbolikáját emelte ki. Az erőteljes hatás érdekében a kollekcióban megjelentek a pompás marabutoll díszítések, ezek izgalmas textúrát és megkapóan mai atmoszférát teremtettek.

Koma gyűjteménye a tőle megszokott merészséget és luxust sugározta. Isteni monokróm viseleteket láthatunk nála. Amíg a fluoreszkáló sárga balconette melltartóhoz és miniszoknyához földig érő, tollakkal szegélyezett tüllfátyolt társított, addig a halványkék, kristályokkal díszített lycra body mellé egy ujjatlan marabutollas kapucnis pulcsit adott a modelljére. A tervező játékossága a nude és a rózsaszín szettekben köszönt vissza igazán. A kollekció fekete darabjai a klasszikus értelembe vett elegancián túlmutatnak, a leheletvékony csipkék, a lelógó fémláncok, a 3D-s virágapplikációk és a hímzett virágmotívumok drámaivá tették az összeállításokat.

Napjainkban a divatvilágban egyre gyakrabban kerül előtérbe a nőiesség újradefiniálása, ebben az újfajta értelmezésben David Koma művészete is vezető szerepet játszik. A 2025-ös tavaszi-nyári kollekciója az erős nőt és a markáns nőiességet ünnepli olyan formatervezéssel, amely ténylegesen erőt, határozottságot és önbizalmat sugároz. 

David Koma 2025-ös tavasz-nyári ready-to-wear kollekciója

27_david_koma.jpg

Fotók: David Koma Spring-Summer 2025 RTW Lookbook / David Koma Official

Kövess a közösségi oldalakon is: a Facebookon ITT, az Instagramon ITT és a TikTokon ITT!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr8518701948

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása