GaborSzakacs

Velencei álom Monique Lhuillier módra

2022. november 21. - gaborszakacs

A gazdag történelmi múlttal és egyedülálló építészeti megoldásokkal rendelkező olasz városban, Velencében készült Monique Lhuillier legújabb kampányának fotósorozata. Bár a világhírű amerikai divattervező 2023-as tavaszi kollekciója a ready-to-wear besorolás alatt fut, az exkluzív estélyi és alkalmi ruhái jócskán túlmutatnak a hétköznapi szükségleteket kielégítő öltözeteken. A klasszikusan elegáns, ugyanakkor modern, nőies szabásvonalai és a finom, romantikus jegyeket felvonultató díszítései a valóra vált velencei álmokról mesélnek.

5_531.jpg

2_525.jpg

A blog rendszeres olvasói pontosan tudják, hogy bizonyos márkákról, divattervezőkről és formavilágról egyszerűen képtelen vagyok elfogultság nélkül írni. Ez az idealista, néha kissé perfekcionista szemlélet abból fakad, hogy a divatra leginkább egy művészeti ágazatként tekintek még akkor is, ha pontosan tudom, ez egy kőkemény iparág, amely dollármilliókat mozgat. Különösen fontosnak tartom az értékes, magas minőségű alkotások bemutatását - főleg a couture területéről - egy olyan korban, amikor mindenkinek minden elérhetővé vált az online térben és amikor az ingerküszöbünk olyan magas, hogy a valódi lenyűgözés, a hűha-élmény szinte már teljesen kiveszett. Pedig a kortárs magyar és nemzetközi divatban vannak olyan alkotók, akik egyedi látásmódjukkal és felismerhető, nagyszerű műveikkel - nem a felkapott trash vonalról beszélek - képesek maradandót alkotni abban az ágazatban, amelyre sokan nem is tekintenek művészetként.

Az amerikai divatvilág meghatározó alakja, az estélyi ruháiról ismert Monique Lhuillier a 2023-as tavaszi szezonra a tőle megszokott magas minőségben alkotta meg a kollekcióját, amellyel pillanatok alatt lenyűgözte a rajongóit és a majdani vásárlóit. Persze, mondhatjátok, az alkalmi ruha egy kissé sablonos kategória, ám ez a szegmens igencsak sokat elárul a viselője ünnepi megjelenéséről. Nyilván, itt nem a hétköznapi öltözködési szükségletről beszélünk és sajnos sokszor egyszeri alkalomra készülnek ezek a darabok. Lhuillier a tudatos öltözködés jegyében úgy alkotta meg a gyűjteményét, hogy azok variálható és kombinálható elemekből épüljenek fel.

„Az emberek olyan darabokat keresnek, amelyeket néhányszor viselhetnek” – mondja a neves designer a Vogue-nak, majd gyorsan hozzátette, hogy egy-egy alkotása „nem csak egy viseletre való, ezt egyre többször hallom."

A kollekció nagyvonalú, vörös szőnyeges esemény után kiáltó darabjai között találhatunk olyan összeállításokat, amelyek egyes részei külön-külön is hordhatóak, ilyenek az operakabátos vagy a míderes szettek. Így a nőies és lágy esztétikát hirdető kreációk a sokoldalúságra és a tudatosan felépített gardróbra is nagy hangsúlyt fektetnek, ezzel megteremtve a pillanathoz illő, többször hordható ruhákat. 

Monique Lhuillier alkotásain keresztül ragadja meg a nőiesség erejét. Kitűnő kommunikációs érzékkel használja a szoknyák hosszát és azok alacsonyabb vagy magasabb hasítékait. Ügyesen játszik a dekoltázsok mélységével, az aszimmetrikus vállrészekkel, az elöl rövid és hátul hosszú ruhák esetén a lábak villantásának lehetőségével. Lhuillier a tavaszi szezonban romantikus álmokat váltott valóra, ezt pedig egy igazán romantikus helyszínen, a gazdag történelmi múlttal és páratlan építészeti megoldásokkal rendelkező észak-olasz nagyvárosban, Velencében örökített meg. A roppant ízléses és stílusos gyűjtemény a régi utcák, az impozáns paloták és a csatornák gondoláiban új értelmet nyert, ezzel valóra váltotta a kifinomult ízlésű nők velencei álmát.

A klasszikus és modern vonalvezetésű ruhaköltemények igazán jól működtek a velencei környezetben

Romantika és elegancia Monique Lhuillier 2023-as tavaszi kollekciójában

18_374.jpg

30_77.jpg

35_24.jpg

Fotók: Monique Lhuillier Official / Vogue

Kövess a Facebookon ITT és az Instagramon ITT!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr1917983372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása