GaborSzakacs

A csillagporral meghintett Tony Ward kollekció

2023. február 28. - gaborszakacs

Egy roppant izgalmas csillagközi utazásra invitálta a couture ruhák szerelmeseit Tony Ward. A libanoni divattervező 2023-as tavaszi kollekciója a Stardust Voyage nevet kapta, amelyet az univerzum végtelensége ihletett. Az éterien elegáns gyűjtemény a női szépséget magasztalja és egyben méltó emléket állít a designer édesapja, Elie Ward - a Ward Ateliers alapítójának - nagysága előtt. A művész párizsi divatbemutatójára meghívást kaptam én is, így a következő összeállításban egy exkluzív helyszíni beszámolót olvashattok a rangos eseményről.

600_7.jpg

A párizsi Palais de Tokyo, vagyis a Szajna partján található kortárs művészetnek szentelt építészeti nevezetesség adott helyet a Tony Ward Spring 2023 Couture kollekció bemutatójának. Hírességek, színésznők, a nemzetközi divatsajtó munkatársai, stylistok és influencerek érkeztek ide a világ minden szegletéből, hogy személyesen átélhessék azt a varázslatot, amelyet a világhírű libanoni fashion designer közvetít a gyönyörű ruhakölteményein keresztül. 

Az impozáns bemutatótér láttatni engedte az indusztriális jellegét, vagyis a plafonon lévő csövek és vezetékek, illetve a betonoszlopok ezúttal nem lettek eltakarva az eseményre kreált díszlettel. Az U-alakban elhelyezett nézőtérre érve igazán megható pillanat volt, amikor megpillantottam a nevemet a meghívott vendégek számára fenntartott szektorban. A helyemet elfoglalva, a sikkes vendégsereget figyelve észrevettem, hogy a Bling Empire: New York című Netflix-sorozat dúsgazdag szereplői a kifutó másik oldalán, éppen velem szemben ültek le. Stephen Hung színes haja és extravagáns zakója - az enyémhez hasonlóan - valósággal kiragyogott a tömegből.

Bár 2020 januárjában már részt vettem a művész párizsi divatbemutatóján, ám személyesen csak most találkoztam a nagyszerű Tony Warddal. Baráti szeretettel és öleléssel köszöntött:

Egy borongós téli délutánon több százan gyűltünk össze a párizsi Palais de Tokyo épületében, hogy megtekintsük Tony Ward divatbemutatóját. A világszerte ismert libanoni divattervező a 2023-as tavaszi couture kollekciójával tisztelgett a tavaly októberben elhunyt édesapja, Elie Ward előtt. A 70 éve alapított Ward Ateliers és a Tony Ward Couture fennállásának 25. évfordulója alkalmából egy roppant őszinte és méltó gyűjteményt vitt kifutóra a designer. A magával ragadó ruhadarabok a művész csillagporral meghintett képzeletbeli utazását jelenítik meg, innen a sorozat neve: Stardust Voyage.

Szentimentális pillanatoknak lehettünk szemtanúi a párizsi divathéten. Az elmúlás, a végtelenbe, a csillagok közé repülő lélek, a szeretetbe burkolt visszaemlékezés és a mély tisztelet a tökéletesen szabott, kézzel díszített textíliák képében vált kézzelfoghatóvá. Az univerzum végtelensége ihlette ezt a tavaszi kollekciót, amely a régi Hollywood eleganciáját és az 1970-es évek klasszikus vonalvezetését vegyítette némi (némi? egy jó nagy adag) csillagporral meghintve. 

Igazán gazdag színpaletta vonult végig a kifutón, a kínálat az ultraibolyától kezdve a mélykéken, a halványkéken, a kanárisárgán és rózsaszínen át egészen a smaragdzöldig terjedt. A gyűjtemény zárásában felsorakoztak a fekete-fehér sziluettek, amelyek az örök ellentétet, a jin és jang pólusokat, a férfi és női energiákat, illetve a kifinomult eleganciát képviselték.

Imádtam az izgalmas párosításokat, az aranyló szetten az ezüst díszítéseket, az erős kontrasztokat, a különleges textúrákat, a drámai volumeneket, az éles vágásokat és a csillogó szegélyeket. A párás hatású szoknyák, a libbenő fodrok, a szoros fűzők, a kortárs építészi jegyeket megvillantó gallérok, a szobrászati elemeket bemutató formavilág mind-mind Tony Ward tervezői zsenialitásról árulkodnak. Ragaszkodik a klasszikus szabászathoz és a kézműves díszítési technikákhoz, ugyanakkor roppant friss és innovatív. Szeretném külön kiemelni a grandiózus kalapokat, a felhőkre emlékeztető köpenyeket, a királynői uszályokat, amelyek számomra a végtelen lehetőségeket szimbolizálták.

A kozmikus energia, a távoli csillagok fénye és a milliónyi meteoritszemcse a részletgazdag díszítésben köszönt vissza. A fémes hímzések, az apró flitterek, a ragyogó gyöngyök és kristályok a csillagpor-hatás érdekében suhantak végig a teljes sorozaton.

A divatbemutató fináléjában egy kristályokkal és kézi hímzésekkel gazdagon díszített menyasszonyi ruha érkezett a kifutóra. A míderrel és hosszú fátyollal ellátott hercegnő fazonú alkotás egyszerre lenyűgöző és arisztokratikus, minden részletében nőiességet sugároz. Könnyeket csal azoknak a szemébe is, akik nem vonzódnak a couture nagyvonalúságához. Minden kétséget kizáróan ez a ruhaköltemény az egyik legkifinomultabb esküvői ruha a haute couture héten. Tökéletesen megtestesíti a földi kezdetet és véget, egy korszak lezárulását és egy másik korszak indulását, a spiritualitást, a határtalan fantáziát, a kifinomult ízlést és a végtelen nőiességet. Örülök, hogy részese lehettem ennek a csodának!

A csodálatos kézműves részletek, az innovatív szabászati megoldások és a klasszikus elegancia találkozása a párizsi divathéten

A Tony Ward Spring 2023 Couture kollekció további mesés ruháit az alábbi galériában tekinthetitek meg:

21_287.jpg

22_263.jpg

23_238.jpg

24_210.jpg

25_184.jpg

26_153.jpg

27_133.jpg

28_110.jpg

29_100.jpg

30_90.jpg

31_68.jpg

32_56.jpg

33_46.jpg

34_36.jpg

35_34.jpg

36_27.jpg

37_22.jpg

38_20.jpg

39_16.jpg

40_17.jpg

41_13.jpg

42_13.jpg

43_10.jpg

44_10.jpg

45_9.jpg

46_10.jpg

Fotók: Tony Ward Official / GaborSzakacs Blog

Ha tetszett a blogbejegyzés, akkor kövess a Facebookon ITT és az Instagramon ITT!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr2118054954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása