GaborSzakacs

47 indok, hogy beleszeress Tony Ward művészetébe

2022. július 18. - gaborszakacs

Áramló vonalvezetéssel és elképesztő volumenekkel érkezett a párizsi divathétre Tony Ward. Az ismert libanoni divattervező 2022-es őszi couture kollekciójában a lélek szabadságáról mesélt a libbenő textíliákon keresztül. A kifutón felvonuló vibrálóan színes anyagok a csodás hímzésekkel és kristálydíszítésekkel váltak igazán különlegessé. Készen álltok egy lehengerlően izgalmas gyűjteményre?

5_504.jpg

Vannak olyan designerek a nemzetközi divatvilágban, akiknek a munkássága annyira stabilan megbízható, hogy sosem tudnak csalódást okozni a rajongóik számára. Sőt, szezonról szezonra az érzelmi és az esztétikai élményt csak fokozni tudják! Ilyen tervező Tony Ward is, aki két év digitális bemutatói után idén júliusban visszatért a kifutók világába, hogy élő fashion show keretein belül a nagyközönség elé tárja a 2022-es őszi couture kollekcióját. 

Bár ezen a nagyszabású eseményen nem, de a legutóbbi 2020-as tavaszi kollekció bemutatóján személyesen részt vehettem a Paris Fashion Weeken. Ez az élmény olyan hatással volt rám, hogy azóta is elkötelezett tisztelője vagyok a libanoni művésznek.

A 2022-es őszi couture ruhakölteményeket Párizs egyik legelegánsabb szállodájában, a 10 Av. d'Iénán található Shangri-La Paris összenyitott szalonjaiban vitte kifutóra Tony Ward. A vendégek között hírességek, színésznők, a nemzetközi divatsajtó munkatársai, stylistok és influencerek sorakoztak, mint például Pixie Lott, Heart Evangelista, Sai de Silva, Jessica Wang, Farrah El Dibany és Manuel Arnaut (ő a Vogue Arabia főszerkesztője).

A kollekció a „Flowing Lines”, azaz a folyó vonalak nevet kapta. Amikor lehunyod a szemed és képzeletben a lélek szabadon áradó táncmozdulatait látod magad előtt, olyan határtalan örömmel, lelkesedéssel rajzolódnak ki a minden irányba körkörös ívek ezeken a ruhákon. A színes selymek, a szálló tüllök és a hullámzó organzák valósággal vibráltak a Shangri-La Paris előkelő termeiben. 

Az áramló formák mellett megkapóak a váltakozó térfogatok és a fel-felbukkanó drámai volumenek. Tony Ward rafinált optikai játékra invitál bennünket a háromdimenziós hatású mozgó szövetekkel, miközben csodás hímzéseket és kristálydíszítéseket láthatunk. A női testet átölelő könnyed anyagok az erőteljes színekkel, a mély magentától a kobaltkékig, a földes tónusoktól az aranyló napsárga árnyalatokig terjednek. A ragyogó illúzióban a remény és szabadság érzése keríti hatalmába a lelkünket és az elménket. Ez nem egy néma, öncélú couture tánc, hanem egy áramló pillanatsorozat, amely egy soha véget nem érő esztétikai élménnyé alakult át. 

Csodálatos jubileumi kollekció a Tony Ward Couture fennállásának 25. évfordulóján, amely egyben a művész édesapjának, Elie Wardnak 70 éves divatörökségének ünneplése.

Tony Ward 2022-es őszi couture kollekciójának mesés darabjaiért görgess lejjebb:

22_227.jpg

23_200.jpg

24_175.jpg

25_150.jpg

26_122.jpg

27_103.jpg

28_82.jpg

29_72.jpg

30_62.jpg

31_43.jpg

32_32.jpg

33_25.jpg

34_16.jpg

35_14.jpg

36_11.jpg

37_8.jpg

38_7.jpg

39_5.jpg

40_6.jpg

41_3.jpg

42_3.jpg

43_2.jpg

44_2.jpg

45_1.jpg

46_2.jpg

47_2.jpg

Fotók: Tony Ward Official Website

Ha tetszett a blogbejegyzés, akkor kövess a Facebookon ITT és az Instagramon ITT!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr5317884583

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása