GaborSzakacs

Masnival átkötött tündérmesék

2018. február 22. - gaborszakacs

A legendás Josephine Baker stílusát a párizsi Folies Bergère fényeiben idézte meg Elie Saab. A libanoni tervező 2018-as tavaszi haute couture kollekciója az art deco jegyekre, a kristályokkal kirakott textíliákra, a gyöngyözött fejdíszekre, a szálló tollakra és a fénylő masnikra épült. A pezsgőtől mámoros Szajna-parti éjszakák sikkes hangulata egy szemet gyönyörködtető sorozatban köszön vissza.

1_155.jpg

A szezon talán legkülönlegesebb kollekciójával állt elő Elie Saab. A haute couture libanoni nagymestere az 1920-as évek Párizsának előkelő csillogását, fényűző stílusát és buja éjszakáit varázsolta a kifutóra. A 2018-as tavaszi gyűjteménye a patinás múlttal rendelkező Folies Bergère lélegzetelállító előadásaiban felbukkanó táncosok és énekesek tollakkal díszített jelmezeit és kristályokkal kirakott fejdíszeit vonultatja fel. Egy pillanatra azt hihetjük, hogy a legendás Josephine Baker ikonikus fellépőruhái keltek életre Saab keze nyomán. A kor szellemisége, a mulatók hangulata, a revü világa tökéletesen visszaköszönnek minden egyes ruhakölteményében úgy, hogy közben a végeredmény finom és elegáns. Tisztelettel nyúl az inspirációs forrás felé, emellett kiválóan bánik a jellegzetes art deco jegyekkel. A pezsgőszínű, rózsaszín, ezüstös fényű, levendula és kávé árnyalatokban pompázó textíliák fényes masnikkal és kézzel hímzett uszályokkal váltak feledhetetlenné. Áttetsző dekoltázsai és a szalagokkal feldobott meztelenruhái a vörös szőnyeges estélyek első számú kedvencei lehetnek. Vajon melyik híresség jelenik meg Elie Saab kreációjában a március 4-i Oscar-gálán?

 

Photos: Vogue / Indigital / Kim WestonArnold

Ha tetszett, kövess, lájkolj a Facebookon is: https://www.facebook.com/gaborszakacsblog

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr6413652126

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Berelhetoreklamfelulet 2018.02.22. 15:16:56

Hogy lehet a 10-ből mind a 10 modell ennyire rusnya?
Tényleg no offense, de az ember azt hinni olyan embereket válogatnak oda, akik legalább jól néznek ki.
süti beállítások módosítása