GaborSzakacs

Elragadó és szexi szettek az Armani tavaszi kollekciójában

2024. március 06. - gaborszakacs

Egy meglehetősen sajátos, a jellegzetes Armani Privé kollekciókra alig hasonlító ruhasorozatot vitt kifutóra Giorgio Armani. A világhírű olasz divattervező 2024-es tavasz-nyári couture gyűjteményét a különböző kultúrák találkozása ihlette, a sziluettek között láthatunk kimonószerű köntösöket, terjedelmes tüllszoknyákat, karcsú mídereket, hosszú kabátokat és a bokánál szűkülő nadrágokat. A designer a halvány színárnyalatú textíliákat szexi csipkékkel kombinálta, a gazdag díszítések pedig a csillogó részletekkel válnak emlékezetessé. Íme, a párizsi divathét elragadó és magával ragadó fashion show-ja!

armani_290.jpg

Roberta és Giorgio Armani a párizsi couture show vendégeivel, a teljesség igénye nélkül: Gwyneth Paltrow, Glenn Close, Juliette Binoche és Natalia Vodianova.

Nincs új a nap alatt. Sokan hangoztatják ezt a mondást, ha a divatról vagy az öltözködésről van szó, ám az Armani Privé tavaszi kollekcióját elnézve csak azt tudom mondani, hogy a francokat, dehogynem! A világhírű olasz divattervező, Giorgio Armani 19 éve, 2005 januárjában indította hódító útjára a saját couture vonalát, az Armani Privét, ez az almárka ma már az elegancia szinonimája lett. Az immáron 89 éves művész a mai napig maga felügyeli a gyártási folyamatot, a divatbemutatókon ő végzi el az utolsó simításokat a kifutóra kerülő szetteken. Munkássága, teherbírása és elhivatottsága példaértékű. 

A 2024-es tavasz-nyári couture kollekcióval Armani szembement mindannak a szabálynak, amelyet ő maga állított fel az elmúlt évtizedekben. Egy sokkal szabadabb, játékosabb, magával ragadóbb ruhasorozatot készített, amelyet "Haute Couture en Jeu" névre keresztelt, egyes fordításban ez annyit tesz, hogy 'játékba hozzuk az haute couture-t' vagy más értelemben 'az haute couture jól érzi magát'. Tehát a visszafogott eleganciát ezúttal a játékosság és sokszínűség vette át, nemhiába a Mastro elsődleges ihletforrása a különböző kultúrák találkozása, a női sokszínűség volt.

Az első Armani Privé gyűjteményben felbukkant egy határozott szabásvonalú - tollakkal és rózsákkal díszített - fekete bársony estélyi, amely a mai napig ennek az Armani-vonalnak a jellegzetes darabja. Ám a mostani kollekció egy jóval távolabbi, meglehetősen sajátos irányt mutat, mint egy fekete bársonyruha.

A 92 sziluettet felvonultató sorozatban láthatunk szuperkarcsú és igazán terjedelmes darabokat is. Egészen meglepő, hogy kecses, leheletvékony, csipkével és apró kristályokkal díszített meztelenruhák, párás-poros-füstös szürkében életre keltett nadrágos összeállítások, libbenő tüllből és selyemsifonból készített estélyik is helyet kaptak. Imádnivalóak a kimonószerű köntösök, a karcsú míderek, a kézi hímzéssel ellátott hosszú kabátok és a bokánál szűkülő nadrágok. Nem mehetünk el szó nélkül a halvány őszibarackszínű fodros rétegekből felépített, látványos kreációk, a strasszhímzésben ragyogó, vizes hatású, itt-ott áttetsző szettek mellett sem. Ám ezek nem mutatnak túl sokat, nem közönségesek, sőt egy éterien izgalmas, szexi eleganciát visznek a nők ruhatárába. A díjkiosztó szezon kellős közepén, órákkal az Oscar-gála előtt kitűnő inspirációt nyújt a legfrissebb Armani Privé, amely a gazdag részleteken túl az újragondolt francia-olasz sikket hozza el. Egyszerűen csak imádni lehet, nemde?

Tavaszi sziluettek az Armani Privé kínálatából

Az Armani Privé Spring 2024 Couture kollekció további szettjeit az alábbi galériában tudjátok megtekinteni:

A fashion show fináléjában négy mesés kalapot viselő modell lépett kifutóra. Minden meghívott elképedve nézte ezt a nagyvonalú eleganciát. WOW!

Fotók: Daniele Oberrauch / Giorgio Armani / Gorunway.com / Reuters / The Impression / Vogue

Ha tetszett a blogbejegyzés, akkor kövess a Facebookon ITT, az Instagramon ITT és a TikTokon ITT!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr8518343945

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása