GaborSzakacs

Armani: "A szépségre való törekvés örök"

2021. március 12. - gaborszakacs

Hideg színek, pazar díszítések és feszes szabásvonalak jellemzik a legújabb Armani Privé kollekciót. Az olasz divat élő legendája, Giorgio Armani a 2021-es tavaszi szezonban kényelmes és szemet gyönyörködtető haute couture darabokkal varázsolja el a divat szerelmeseit. Mert a kifinomult elegancia sohasem megy ki a divatból...1_406.jpg

Tavaly március óta az olasz divat ikonja, a 86 éves Giorgio Armani is az otthonába kényszerült a kialakult pandémia miatt. Persze, az ő kreativitását és munkamorálját ismerve tudjuk, hogy nem üldögél ölbe tett kézzel a jó ízléssel kialakított nappalijában, hanem a biztonsági előírásokat betartva ingázik a Forte dei Marmi-Broni-Milánó háromszögben. Mert dolgozni kell és a divatvilág nem áll le egy világjárvány miatt. 

A korábban nyüzsgő, élettel teli, szeretett városainak puritán üressége, "meztelensége" igazán megérinti a művészt. Ez pedig kitűnő inspirációként szolgált a 2021-es tavaszi kollekciójának elkészítésében. A világszerte jól ismert Armani-elegancia ezúttal az haute couture nyelvén még finomabb, még részletgazdagabb formában látott napvilágot. Milánó építészete, a város utcáinak vonalvezetése és a palazzók égbe szökő ívei mind-mind visszaköszönnek az Armani Privé darabok szabásában. Mint a visszafogott költészet a legnemesebb textíliákba átültetve, úgy kelt életre ez a nagyszerű sorozat.

"Azok az idők, amelyekben élünk, arra kényszerítenek bennünket, hogy otthon maradjunk, és nagyon korlátozott társadalmi életben éljünk, de a szépségre való törekvés örök. Erről szól ez a gyűjtemény" - írta Armani, aki kivételes érzékenységgel és ízléssel társította a textúrákat és színeket a tavaszi szezonra. A márkájára jellemző szürke és melange árnyalatokat szemet gyönyörködtető gyöngyözésekkel és kristálydíszítésekkel tette emlékezetessé. A letisztultság, a kellemes melankólia és a romantikus jegyek pazar megjelenést kölcsönöznek a couture ruhák viselőinek. Érdekesség, hogy Armani a tőle megszokott visszafogottságot hátrahagyva sokkal többet mutat a női test szépségéből, mint korábban. A felbukkannak a sejtelmes felsőrészek és a levetkőztetett hátak, emellett a dzsekikre áttetsző paneleket helyezett, a ruhákat pedig merész, mélybe szaladó dekoltázsokkal látta el.

A gyűjtemény legerősebb elemei az úgynevezett pagoda vállak, amelyek határozott karaktert adnak a kabátoknak, illetve kitűnően ellensúlyozzák a puffos taftokat. A vizuális élmény fokozása érdekében megjelennek a reneszánsz ihletésű fodros gallérok, ezeket a puha bársonyokkal és a magasfényű selymekkel kombinálta a designer. Az összkép minden kétséget kizáróan roppant elegáns, feszes és lenyűgöző. Az haute couture kollekció csúcspontja a 130 méter tüllből készült kék ruha, borzolt, fakéreg illúzióját keltő megoldásokkal és arisztokratikusan kiszélesedő szoknyarésszel. A nemzetközi divatsajtó egyszerűen pièce de résistance-nak, azaz a főfogásnak vagy főételnek nevezi ezt a mesés sziluettet. Érhető, hiszen valósággal megkoronázza a teljes sorozatot ez a drámai ruhaköltemény, mint a szépség textíliába zárt esszenciája.

„Valóban hiányzik a kapcsolat más emberekkel. Most kezdjük megérteni, mi is az igazi luxus: a szabadon járás szabadsága, az utazás, a barátainkkal és  a szeretteinkkel való találkozása. Várom ezt, annak tudatában, hogy mi történt” - nyilatkozta a Vogue-nak a 86 éves Giorgio Armani, aki idős olasz állampolgárként nagyon várja, hogy megkapja az oltást és ezzel visszatérhessen az élete a normál, zavartalan kerékvágásba. A kiegyensúlyozott hétköznapok luxusába.

Az Armani Privé Spring 2021 Couture kollekció a szezon legelegánsabb darabjait vonultatja fel

Armani Privé tavaszi gyűjteményének mesés kék ékköve ez a ruhaköltemény. Vajon melyik hírességen látjuk viszont a vörös szőnyeges gálák időszakában?

30_42.jpg

Fotók: Armani Privé Spring 2021 Couture / Vogue

Ha tetszett a blogbejegyzés, akkor lájkolj a Facebookon ITT és kövess az Instagramon ITT!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr4316455876

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása