GaborSzakacs

Lady Diana ikonikus stílusa a kortárs divatban

2023. november 17. - gaborszakacs

A XX. század egyik legjelentősebb stílusikonja, Lady Diana ihlette Christian Siriano új kollekcióját. A világhírű amerikai divattervező 2024-es resort darabjai az izgalmas anyaghasználattal, a nőies szabásvonalakkal és egy cseppnyi arisztokratikus nagyvonalúsággal a néhai walesi hercegnő kifinomult ízlését idézik meg. 

1_583.jpg

Christian Siriano a kortárs divat meghatározó szereplője. A Project Runway amerikai televíziós tehetségkutató műsor negyedik évadában felbukkant divattervező a klasszikus elegancia szabályait alapul véve, a modern ruhatárak elvárásainak megfelelve készíti el a kollekcióit. Így volt a 2024-es resort gyűjtemény létrehozásánál is, ugyanis a ruhasorozatot Lady Diana és az ő nagyszerű gardróbja ihlette. A néhai walesi hercegnő szettjeivel az angliai és írországi utazása során találkozott Siriano, amikor a Kensington-palotában megrendezett „Crown to Couture” című divatkiállítást megtekintette. Ez a nagyszabású tárlat együtt mutatta be a kortárs vörös szőnyeges megjelenést a királyi család öltözékeivel. Az élményt a designer így foglalta össze:

„Annyira menő volt ebben a szobában lenni ezekkel a ruhákkal” – mondta Siriano, akit annyira lenyűgözött ez a látogatás, hogy azonnal „beállt nála a királyi hangulat".

A kollekció a szabályokat követő és egyben a szabályokat megszegő modern eleganciát sugározza. A fekete-fehér csíkozású, széles szárú nadrágkosztümtől kezdve - ez a fotósorozatban tökéletesen illik a bútorok huzatához -  a szmokingkabát fodros sellőruhává válásán át a tollakkal díszített "kis feketéig" elég széles kínálatot kapunk. Diana hercegnő ikonikus stílusa mégis abban a folyékony hatású, drapériaszerűen leomló sötétkék és a hosszú ujjú, szögletes dekoltázsú smaragdzöld ruhákban köszönt vissza, amelyeket - a kifinomult ízlése miatt - akár Kate Middleton is viselhetne.

Természetesen a 2024-es resort gyűjteményből sem maradhattak ki a jellegzetes Siriano-elemek. Kifejezetten izgalmas sziluett a fekete tollszegéllyel díszített lila köpeny és a míderes, félig átlátszó fekete ruha a levehető tüllszoknyával, na meg a drámai vállrésszel társított zöld palást a nadrágos megoldással. Ezek különlegessége, hogy „formájuk és térfogatuk van, de még mindig nagyon könnyűek”. A kollekció csúcspontja az a rózsaszín bolyhos gömbszoknya, amelyet levágott - pocivillantó - garbóval és túlméretezett gyöngyökkel társított Siriano. Annyira mai, annyira menő - Taylor Swift is gyakran visel hasonló red carpet dress-t -, könnyed és kissé pofátlan ez a szett, mert túllép a klasszikus értelemben vett hercegnői megjelenésen, ám tökéletesen hozza a nép hercegnője vibe-ot. Így kell ezt csinálni, imádom!

A Christian Siriano Resort 2024 kollekció csodálatos ruhái

Fotók: Christian Siriano Resort 2024 Lookbook / Christian Siriano Official / Shane LaVancher

Ha tetszett a blogbejegyzés, akkor kövess a Facebookon ITT, az Instagramon ITT és a TikTokon ITT!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr1518254251

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása