GaborSzakacs

Elveszve Mary Katrantzou vibrálóan izgalmas mintái között

2024. április 24. - gaborszakacs

Mary Katrantzou 2024-es resort kollekciója zökkenőmentesen ötvözi a nosztalgiát a kortárs dizájnnal. A világhírű divattervező a XX. század közepéről merített ihletet az akkori képzőművészek lámpáinak és csillárjainak formavilágából. A lenyűgöző fényalkotások bonyolult minták és virágos nyomatok képében keltek életre Katrantzou gyűjteményében. A vibrálóan üde és látványos ruhadarabokat az athéni Hotel Grande Bretagne-ban kapták lencsevégre. A helyszín szentimentális értéket képvisel a tervező számára, mivel nagymamája részt vett a szálloda világítási esztétikájának kialakításában.

1_595.jpg

Manapság nagyon ritkán látni olyan egységes, színes és őszinte kollekciót, mint Mary Katrantzou 2024-es resort ruhasorozata. A világhírű görög divattervező legújabb darabjaiban a személyes történeteit a kortárs dizájnnal ötvözi. A XX. század közepéről merített ihletet az akkori képzőművészek lámpáinak és csillárjainak formavilágából, többek között a nagyszerű fényművész, Paolo Venini munkásságából. Nagyon izgalmas, ahogyan a műtárgyak, a fény és a textíliák találkoztak Katrantzou alkotásaiban egy-egy mozgalmas minta vagy virágos print formájában. Az így létrejött ruhasorozat lookbookját az athéni Hotel Grande Bretagne-ban készítették, ami azért érdekes helyszín, mert a divattervező nagymamája a szálloda világítási esztétikájának kialakításában közreműködött. 

Így aztán adott volt, hogy a díszes lámpák és csillárok egy kitűnő alapot szolgáltassanak Katrantzou gazdag mintázattá transzformált nyomataihoz és díszítéseihez. Az itt-ott barokk és rokokó utánérzetet nyújtó buja textúrák és díszítési technikák tényleg elbűvölőek. Csodás köpenyek, elegáns selyemruhák, a nyomatba ügyesen integrált ékszerek, ékköves virágdíszítések sorakoznak. Annyira aprólékos és precíz munkát végzett Katrantzou, hogy sokszor nem is lehet észrevenni a határt a valóság és az illúzió között.

A textúrával és a felülettel való játék egy érdekes dimenziót adott a kollekciónak. A kifinomultság és a modern esztétika több szettben is visszaköszönt, a merész anyaghasználat, az erőteljes és a váratlan színek alkalmazása a szabályok felrúgásához, a hagyományos értelemben vett luxus felforgatásához vezetnek.

A fehér virágos és arany nyomatok egymás mellé helyezése a nappali és az estélyi ruhákon is működnek. A teljes kínálat vibrálóan izgalmas, vezeti a szemet a sok forma, a textúra és a volumen. Imádnivalóak a krokodilbőr hatású anyagok, a többdimenziós érzetet adó printek, az elefántcsont és fehér árnyalatok végtelen variációja, amelyek mind-mind esztétikai élményt nyújtanak, rabul ejtenek és hagyják, hogy gyönyörködjünk a megszületett dizájnban.

Mary Katrantzou személyes történetei, az építészeti és formatervezési ihletforrásai, na meg az avantgárd dizájn zökkenőmentes egységgé kapcsolódnak össze. A 2024-es resort kollekció magával ragadó ruhadarabjai a hagyományos luxusdivat határait feszegetik, a gazdag textúrák és a váratlan fordulatok pedig Katrantzou tehetségét és látnoki képességét erősítik, amelyek biztos alapot adnak neki a kortárs divatban.

12_529.jpg

13_526.jpg

14_522.jpg

15_499.jpg

16_474.jpg

17_458.jpg

18_429.jpg

19_398.jpg

20_375.jpg

21_327.jpg

22_302.jpg

23_278.jpg

24_248.jpg

25_221.jpg

26_188.jpg

27_168.jpg

28_144.jpg

Fotók: Mary Katrantzou Resort 2024 Lookbook / Mary Katrantzou

Ha tetszett a blogbejegyzés, akkor kövess a Facebookon ITT, az Instagramon ITT és a TikTokon ITT!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr2318290421

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2024.04.27. 10:51:18

Aszittem a címlapos képről, hogy a csajnak hajból csináltak usák szabadsáxobor-frizurát, de nem, csak egy növény volt a háttérben.A fotós is egy troll volt valszeg.
:D
süti beállítások módosítása