GaborSzakacs

A virágtengeren ringatózó Elie Saab ruhaköltemények

2022. március 26. - gaborszakacs

"Virágok? Tavasszal? Eredeti!" - mondta roppant lekicsinylő hangsúllyal Miranda Priestly Az ördög visel Pradát visel című nagysikerű mozifilmben. Ez a mondat oda és vissza beégett az összes divatrajongó elméjébe, ám Elie Saab 2022 tavaszán úgy döntött, hogy az haute couture kollekciójában a virágmotívumot alkalmazza. A világhírű libanoni divattervező a kommersz jegyeket átlépve egy elképesztően színes és csillogó gyűjteménnyel állt elő, amelynek szinte minden darabját puha organza bougainvilleával rakta tele. A végeredmény pedig egy igazán romantikus, egy cseppet mediterrán és nagyon is a vörös szőnyeges gálákra kívánkozó ruhasorozat lett.

1_481.jpg

A valódi mediterrán nyár hangulatát hozta el a párizsi divathétre Elie Saab. Az ismert libanoni designer a 2022-es tavaszi haute couture kollekciójában a napsütötte tájak színeit, tengerparti lankáit és mesés növényvilágát idézte meg. Az 55 darabból álló gyűjtemény a szoknyás sziluettek teljes tárházát felvonultatta az egészen apró minidresszektől a magas hasítékkal ellátott kreációkon át a drámai vonalvezetésű, uszályos nagyestélyikig. Minden ruhakölteményét gazdagon díszítette tollakkal, strasszokkal, gyöngyökkel és flitterekkel vagy éppen megszórta őket csodás organza bougainvilleákkal.

Elie Saab a 2022-es tavaszi couture kollekció megalkotása előtt a különféle virágok formavilágát tanulmányozta, majd ezt a vizuális élményét átültette a textíliák nyelvére. Az eltérő textúrákban, a nemes anyaghasználatban és az erősebb-halványabb tónusokban mindenhol visszaköszönnek a virágok, vagyis nem csupán romantikus díszítőelemként használta fel őket. Emellett Saab kiváló szaténokat, taftokat és tüllöket kombinált, amelyeket fémes rojtokba rejtett hollywoodi csillogással tett izgalmassá. A látványos szetteket elnézve a bevezetőben feltett kérdés már nem is kérdés, hogy "Virágok? Tavasszal?" Miért ne?

A járványhelyzet ellenére a világ minden tájáról folyamatosan érkeznek megrendelések Saab ügyfeleitől, mert a kifinomult ízlésű nők a karanténban töltött időszak után vágynak a társasági eseményekre, hogy újra lélegzetelállító ruhakölteményekben pompázhassanak. Holnap este pedig érkezik az év legelegánsabb eseménye, az Oscar-gála. Vajon melyik híresség választ Elie Saab ruhát az idei díjkiosztó ünnepségre?

Elie Saab 2022-es tavaszi haute couture kollekciója élettel teli színekkel és gyönyörű virágdíszítésekkel készült 

Minden divatbemutató legfontosabb darabja és egyben a záró attrakciója az esküvői ruha

100_23.jpg

Fotók: Filippo Fior / Gorunway.com / Vogue

Ha tetszett a blogbejegyzés, akkor kövess a Facebookon ITT és az Instagramon ITT!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr2617788930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása