GaborSzakacs

A Balmain exkluzív divatbemutatója a TikTokon

2020. július 28. - gaborszakacs

Az idei nyár legmenőbb divateseménye, hogy a Balmain a Szajna egyik hajóján mutatta be az őszi couture kollekcióját. Az Olivier Rousteing vezette patinás francia márka a koronavírus miatti korlátozásokat ügyesen kijátszva Párizs csodaszép folyóját használta kifutónak, a show díszletét pedig a város lélegzetelállítóan gyönyörű építészeti alkotásai szolgáltatták. A helyi közönség a hidakról, a nemzetközi rajongók pedig a TikTok live-ban figyelhették az eseményt. Az új Balmain gyűjtemény itt a GaborSzakacs Blogon!

1_masolata.jpg

A Balmain 2020-as őszi kollekcióját a Szajna ezüstösen csillogó hajóján mutatta be Olivier Rousteing. Kattints a videóra!

A fennállásának 75. évfordulóját ünnepli a Balmain. A patinás francia divatházat Pierre Balmain alapította 1945-ben. Egyszerű és elegáns ruhái rövid időn belül népszerűek lettek, kabátjait egyesenesen imádta a kifinomult ízlésű elit. Az európai uralkodók és a hollywoodi sztárok is Balmaint kezdtek hordani, ezzel Dior és Balenciaga mellett a XX. század meghatározó márkájává nőtte ki magát. Köztudott volt, hogy Ava Gardner és Katherine Hepburn is rajongott a különleges kreációiért, a jelentős eseményeken rendszerint redőzött vagy rakott estélyi ruhákban jelent meg a két színésznő.

A névadó halála után 1990-ig az asszisztense, a dán tervező, Erik Mortensen, majd a szintén dán Margit Brandt követte a kreatív igazgatói székben, 2002-ig pedig maga Oscar de la Renta vezette a világhírű brandet. 2003-ban Laurent Marcier próbálta felvirágoztatni az egyre hanyatló céget, ám nem járt sikerrel, csődöt jelentettek. 2005-ben a részvényesek feltámasztották és a Paco Rabanne designerét, Christophe Decarnin-t átcsábították a Balmainhez. A lelkes tehetségnek, a sikeres PR tevékenységnek és az ügyes marketingeseknek köszönhetően újra sikeres lett a francia cég, az igazi megújulást a fiatal és pimasz Olivier Rousteing hozta el. A közösségi oldalakon elképesztő népszerű Rousteing a legnagyobb neveket és korunk legnépszerűbb sztárjait csábította a Balmain üzletébe. Azóta már kollaborált a H&M-mel és újraindította a couture vonalat is.

Bár online divathetet hirdetett a Paris Fashion Week szervezése, a Balmain-ház mégis offline mutatta be a teljes őszi couture kollekcióját. Kisebb tömeg gyűlt össze a Szajna partján és persze a hidakon, hogy megcsodálhassák a márka legújabb darabjait. Olivier Rousteing kreatív igazgató és modelljei jelentek meg az eseményre speciálisan átalakított hajó ezüstösen csillogó fedélzetén, akiket táncosok és Yseult francia popsztár műsora váltott. A szikrázó napsütésben a suhanó hajóról a különleges performansz egész Párizs számára láthatóvá vált. #BalmainSurSeine név alatt futó sorozatot nemcsak élőben, hanem a TikTokon - a 20 percesre tervezett bejelentkezés helyett - egy kétórás live-ban világszerte nézhettünk. Elképesztően menő az új közösségi platformon divatbemutatót rendezni, ezzel nagyjából 15 000 új követőt szerzett a Balmain. WOW!

Az exkluzív show legnagyobb értéke abban rejlett, hogy Rousteing a márka történetének 13 ikonikus ruhakölteményét is kifutóra vitte, ezzel a legmélyebb tiszteletét és nagyrabecsülését fejezte ki a neves elődök előtt. A megható divattörténeti pillanatok után az igazán mai darabok is felbukkantak, amelyek a márkára jellemző kézi gyöngyözésű miniruhák és az 1990-es éveket idéző szuperelegáns fekete-fehér szettek képében égtek bele az emlékezetünkbe. A fodros blúzok, a széles karimájú kalapok és a méretes kiegészítők mellett pedig egyszerűen nem mehetünk el szó nélkül. A jeles francia couturier-k szellemi hagyatéka és a modern digitális tevékenység különös, ám roppant izgalmas találkozása egy érzelmes prezentációban elnyerte a divatrajongók elismerését. Hölgyeim és uraim, ezek után ki ne vágyna egy méretre készített saját Balmain ruhadarabra? 

„Azt hiszem, az idei tavasz mindenki számára egy sötét emlék marad, amely furcsa és új félelmeket szült, és kényszerű izolációba taszított bennünket. A korlátozások világossá tették számunkra, hogy mennyi mindent magától értetődőnek vettünk. Egymástól elszakítva hirtelen rájöttünk, mennyire fontos, hogy együtt lehessünk” - Olivier Rousteing

Fotók: Balmain Fall 2020 Couture / Vogue

Videó: Balmain-Sur-Seine, Balmain by Olivier Rousteing, Balmain Fall 2020 Couture, Paris, France

Még több divattartalomért kattints a közösségi oldalakra, lájkolj a Facebookon ITT és kövess az Instagamon ITT!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr5216036708

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása