GaborSzakacs

Balmain: Az új elegancia hajnala

2023. december 27. - gaborszakacs

Egy patinás francia divatház különleges formavilágát emelte át a jövőbe Olivier Rousteing. A Balmain kreatív igazgatója színpompás, építészeti megoldásoktól hemzsegő kollekcióját a híres fotós, Rafael Pavarotti kapta lencsevégre. Teljes magabiztossággal merem állítani, hogy ez lett a 2023-as ősz-téli szezon legszebb kampánya. Nézzétek csak!

1_594.jpg

2_585.jpg

3_587.jpg

4_590.jpg

5_591.jpg

6_580.jpg

Ritkán írok a Balmainről annak ellenére, hogy mindig csodáltam Pierre Balmain alkotásait. Egyszerű, elegáns ruhákat tervezett, jellemzői a finom redők, a rakott estélyik, a nőies szabásvonalak, művészetében kiválóan ötvözte a világszerte csodált párizsi glamourt az haute couture magas minőségével. Nekem nagyon hiányzik a kortárs divatból ez a finomság és nagyvonalúság...

A márka jelenlegi kreatív igazgatója, Olivier Rousteing rendszerint visszanyúl a névadó legendásan pazar megoldásaihoz. Így tett a 2023-as ősz-téli kampányban is, amelynek elkészítéséhez a híres fotóst, Rafael Pavarottit hívta segítségül, az eredmény pedig önmagáért beszél. 

Pavarotti erős kontrasztjaival és izgalmas színpalettájával mesterien kiemeli Rousteing tervezési elképzeléseit. A modellek élő gyöngyszemekké válnak az aqua és a magenta hátterében. Minden képkocka egy műalkotás. Elidőzöl, hosszan nézed, gyönyörködsz benne, a teátrálisnak ható beállítások szinte vezetik a tekintetedet. És nemcsak a beállítások, hanem a designer építészetből átvett ívei, izgalmas formái, emellett a Balmain stílusa, öröksége és drámája is benne van minden egyes képben... a sok-sok érték pedig egy gazdag, vizuális szimfóniává állt össze. Ez a gyönyörű kampány - a kortalan párizsi szépség, az értékeket tisztelő divatvilág és a kortárs fotóművészet szentháromságában - egy új elegancia hajnalát hozta el nekünk.

7_580.jpg

8_581.jpg

9_573.jpg

10_568.jpg

11_538.jpg

Fotók: Balmain 2023 Fall RTW Campaign / Balmain Official / Rafael Pavarotti 

Ha tetszett a blogbejegyzés, akkor kövess a Facebookon ITT, az Instagramon ITT és a TikTokon ITT!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr7918289329

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása