GaborSzakacs

Mesés ruhaköltemények a 2020-as Golden Globe-gálán

2020. január 06. - gaborszakacs

Hétfő hajnalban kiosztották a filmvilág és a televíziózás legtekintélyesebb elismeréseit, a Golden Globe-díjakat. A szokásokhoz híven 77. gálát is a Beverly Hilton Hotel báltermében tartották. Az eseményt egy nagyszabású vörös szőnyeges bevonulás előzte meg, ahol a színészek, rendezők, popsztárok, modellek és más közéleti személyiségek a vezető divatházak legfrissebb és legdrágább ruhakölteményeiben tündököltek.

jennifer_lopez.jpg

Az est legkülönlegesebb ruháját a Golden Globe-jelölt Jennifer Lopez viselte, a fehér-zöld-arany nagyesélyit a Valentino-ház biztosította számára. Az énekes-színésznő díjat nem nyert, de a stíluskirálynő címet bezsebelte.

A 2020-as Golden Globes red carpet bevonulása nemcsak színesre, hanem roppant elegánsra is sikeredett. Igen, az idén a legnagyobb csillagok igazán kifinomult és ízléses szettekben pompáztak, csak szuperlatívuszokban lehet beszélni és írni a felsorakozó sztárokról. A leghangosabb vakukattogtatás Scarlett Johanssont kísérte, aki egy uszályos, vállpánt nélküli Vera Wang kreációban érkezett. Tökéletes választásnak bizonyult az Oscar-díjas Nicole Kidman vérvörös Versace ruhája is, amelyet egy aprócska Omega órával és Fred Leighton ékszerekkel tett emlékezetessé. A szőke színésznő az élő bizonyítéka annak, hogy az élet ötven felett sem áll meg, ő egy igazi kortalan és időtlen szépség. A Szívek szállodájának főszereplője, Lauren Graham az eseményre egy aszimmetrikus vállú Azzi & Osta ruhában érkezett, csillogó Memoire ékszerei kiválóan passzoltak a megjelenéséhez. A legjobb tévés női főszereplő díját Olivia Colman vihette haza egy bordó Emilia Wickstead kreációban. Puffos ujjú ruhája tökéletesen kiemelte a színésznő alakját, az uszály pedig királynői magasságokba emelte. A kortalan díva, Helen Mirren ezúttal díjat nem, ám elismerő tekinteteket bőven bezsebelt, ugyanis burgundi árnyalatú, könnyed Dior ruhája az egyik legjobb választásnak bizonyult erre a rendezvényre. Egyszerűen nem tud hibázni!

Amikor tavaly az Instagramra regisztrált Jennifer Aniston, akkor valósággal felrobbant a világháló, olyan érdeklődést váltott ki az online megjelenése. Rekord idő alatt rekord számú követőre és lájkolásra tett szert. Aniston népszerűsége az elmúlt hónapokban sem kopott meg, meghívást kapott a Golden Globe-gálára is. Egy vállpánt nélküli, fodros dekoltázsú, enyhén A-vonalú fekete Dior estélyiben pózolt a fotósok kamerái előtt. A hercegnős vonalat pillanatok alatt kimaxolta, nem úgy, mint Phoebe Waller-Bridge, aki egy ragyogó Ralph & Russo nadrágos összeállításban tette tiszteletét a vörös szőnyegen. A szexi dekoltázs istennője Kerry Washington lett, láncos Altuzarra kreációja a legmerészebb összeállítás lett ezen az éjszakán. Rachel Weisz egy visszafogottabb vonalvezetésű bársony Tom Fordban érkezett,  a legjobb filmes női főszereplő (vígjáték kategória) kitüntetettje, Awkwafina választása egy fénylő, fodros galléros, fekete-fehér Dior összeállításra esett. Roppant elegáns és a részletekben is igényes megjelenése a régi Hollywoodot idézte meg. Cynthia Erivo harsány és merész, flitteres Thom Browne ruhája kitűnően visszaadta a színésznő személyiségét. Naomi Watts egy klasszikus fazonú, a test vonalát követő Armaniban, Michelle Pfeiffer egy oldalán kötős Brunello Cucinelliben, Christina Applegate pedig egy gyémántfényben fürdőző, mélyen kivágott Pamella Rolandban élvezte a díjátadó gálát.

01_winnie_harlow2_laquan_smith.jpg

Ha kiosztották volna a legszexibb nőnek járó kitüntetéseket, akkor egészen biztos, hogy Winnie Harlow modell nyerte volna azt. Csípőig felvágott, csillogó rojtokban leomló LaQuan Smith ruhájában mindenkit elvarázsolt. 

Egyes hírességek nem képesek kimozdulni a jól megszokott fekete-piros biztonsági zónából, ám mások kitűnően tudják viselni a különleges mintákat, a vibráló színeket vagy éppen a 3D-s díszítéseket. Az alig 20 éves Joey King amerikai színésznő egy  izgalmas Iris Van Herpen alkotásba bújt. A ruhaköltemény igazán extravagáns, ám King apró termete miatt nem mutatott igazán jól a vörös szőnyegen. Nem úgy, mint Zoë Kravitz, aki egy felül apró, alul pedig hatalmas pöttyökkel dekorált Saint Laurent-ben mutatta meg hibátlan alakját a nagyérdemű közönségnek. Margot Robbie is hasonló szabásvonlú, oszlopszerű Chanelben jelent meg, kifinomult, bájos és ízléses szettje tökéletes ellenpontja volt Salma Hayek kibuggyanó dekoltázsának. Hayek ruháját idén is a Gucci tervezte. Az egykori Doktor Szöszi, napjainkban a Hatalmas kis hazugságok sztárja, Reese Witherspoon is a visszafogott elegancia mellett tette le voksát. Aszimmentrikus vállú, hófehér Roland Mouret kreációjához Jimmy Choo cipőt és Tiffany & Co. ékszereket társított. A kedves-romantikus karaktert hozta Kirsten Dunst a rózsaszín Rodarte csipkeruhában, Dakota Fanning pedig Disney-hercegnőnek álcázta magát egy habkönnyű Diorban. Isla Fisher vibrálóan üde, figyelemfelkeltő, lila Monique Lhuillier szettjét csak Sofia Vergara szuperszexi Dolce & Gabbana estélyi dressze tudta überelni.

A stylistok és a divatházak nagyon különleges szettekbe öltöztették a filmcsillagokat és a popsztárokat is. Laza eleganciával, nyárias hangulatú estélyiben, egy Etroban érkezett Taylor Swift is. Virágnyomatos ruhájához illett a szépséges Christian Louboutin cipője, a Lorraine Schwartz ékszerei pedig kifinomult ízléséről tettek tanúbizonyságot. A legjobb drámai színésznő kategória abszolút nyerte Renée Zellweger. A Judy Garland életéről készült mozi csodás alakításáért járó aranyszobrocskát egy babakék Armaniban vette át. Szinte hihetetlen, hogy Zellweger játszotta néhány évvel ezelőtt a dundi Bridget Jones karakterét, ma pedig nádszálkarcsú. Az Oscar-díjas Cate Blanchett ezúttal nem Armaniban, hanem egy Mary Katrantzou darabban mutatkozott, Charlize Theron viszont hű maradt a Diorhoz. Zöld-fekete ruhakölteményét egy görög istennő is megirigyelhette volna, pompásan festett benne a filmsztár. A Házassági történet című Netfilx mozi szereplőjét,  Laura Dernt a legjobb női mellékszereplőnek járó Arany Glóbusszal díjazta a szakmai zsűri. Az eseményre egy - Meryl Streep stlusát idéző - Saint Laurent dresszt választott. Az antik Róma eleganciáját hozta vissza a narancsban úszó Louis Vuittonjában Michelle Williams, amíg Rose Leslie egy méregzöld Elie Saabban, addig Saoirse Ronan egy ragyogó Celine-ben ünnepelt. Rafinált dekoltázsú, aranyló Gucciban vonult be Sienna Miller, ám a visszafogottság és a sikkes elegancia jegyében magasan verte őt Zoey Deutch a puffos ujjú, kanárisárga Fendijében.

billy_porter-_alex_vinash.jpg

Billy Porternek a 2020-as Golden Globe-on sem kellett a szomszédba menni egy kis megbotránkoztatásért. Ám ilyen extravagánsnak szeretjük. Fehér öltönyéhez egy elképesztően hosszú uszályt tervezett Alex Vinash. Akárki akármit mond, csodásan néz ki!

Az elegancia és a stílusos megjelenés idén sokkal magasabb szinten mozgott a férfiaknál is, mint a korábbi években. Brad Pitt egy háromrészes David Yurman öltönyben és Fred Leighton ékszerekben érkezett, sármja pedig semmit sem kopott az elmúlt három évtizedben. A 25 éves Ansel Elgort egy mélykék Tom Ford bársonyöltönyt húzott az alkalomra, a megjelenését Tiffany & Co. brossal tökéletesítette. A jóképű Chris Evans burgundi árnyalatú Isaia öltönyben, Christian Louboutin cipőben, Omega és Montblanc ékszerekben hódította meg a közönséget. Az egykori James Bond, Pierce Brosnan a fiaval, Elton John pedig a férjével jelent meg a hollywoodi estélyen. Tom Hanks Tom Fordban, a Joker című filmért kitüntetett Joaquin Phoenix pedig napszemüvegben állt meg a sajtó munkatársai előtt néhány interjú erejéig. Az Oscar-díjas Leonardo DiCaprio Armani, Rami Malek pedig Saint Laurent öltönyben ünnepelte a kortárs filmművészetet. Az 57 éves Wesley Snipes korát meghazudtoló lazasággal és vagánysággal lepte meg a rajongóit, szettje egyszerűen tökéletes volt.

Photos: British Vogue / Instagram / Vanity Fair

Megtalálsz a közösségi oldalakon is. Ha tetszett a bejegyzés, akkor lájkolj a Facebookon és kövess az Instagramon!D

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr3315395436

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása