GaborSzakacs

A hordható hordhatatlanság csodás kollekciója

2019. május 12. - gaborszakacs

A különleges fantáziavilágával és magas művészi színvonalon kivitelezett ruháival képes kiemelkedni a divatvilág elképesztő túlkínálatából Iris van Herpen. A világhírű tervezőnő 2019-es tavaszi haute couture kollekciója a történelem, a tudomány, a művészet és a futurista gondolkodásmód négyszögében kelt életre. Ámulatba ejtő, hipnotikus formavilága mellett a színátmenetes textíliáival, na meg a nőiesség modernkori értelmezésével alkotta meg a feledhetetlen darabjait.

1_280.jpg

Iris van Herpen azon kevés divattervezők egyike, aki szezonról szezonra kiemelkedően magas színvonalú munkát tesz le az asztalra a párizsi divathéten. A világhírű tervezőnő mérnöki precizitással, építészeti megoldásokkal és a legmodernebb szabási-vágási technológiák segítségével készítette el a 2019-es tavaszi kollekcióját. A szín-és formavilága a korábbi gyűjtemények által kikövezett útirányon folytatódik, ám most is kapunk tőle valami pluszt, valami meghökkentőt és valami egyedit. Van Herpen nem hódol be a "mit lehet könnyen eladni" marketingdumának, kitartóan ragaszkodik a magas művészi kivitelezéshez és a rá jellemző egyedi megjelenéshez. Igen, az ő ruhakölteményeit ezer közül is felismerhetjük, ettől olyan zseniális.

Rejtélyes színekkel és futurisztikus tervezési bravúrokkal került kifutóra a tavaszi couture sorozat. A humanoid hibridként ábrázolt modern nőideáljai a jövő szabászati műremekeit viselik. A 3D-s nyomtatásai, a kontrasztos szegélyei, a határozott élei a magabiztos és erős nők megjelenését erősítik, a felhőszerű organzái, a hullámokban leomló selyemszövetei pedig a kifinomultság megtestesítői. A hordható hordhatatlanság a szürreális képi világban kelt életre. Virágok és korallok, misztikus tengeri élőlények alakjai tűnnek fel a kézműves díszítések eredményeképpen. A tomboló energiákat Van Herpen meleg tónusokkal és csábító könnyedséggel ellensúlyozza. Látványos ruhakölteményeivel a test szépségét emeli ki, fényjátékai, túlzásai és anatómiai ábrázolásai a pillanat gyönyörűségét, az evolúciós folyamatok páratlan teremtő erejét mutatják be. A kollekció fináléjában bemutatott elképesztő virágkompozíciós darabok az haute couture hét legszebb alkotásaiként elnyerték a szakma és a közönség egyöntetű tetszését. Kétség sem fér hozzá, hogy amit Iris van Herpen csinál, az egyedülálló a világon, ettől pedig az ő művészete példaértékű.

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr2214817994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása