GaborSzakacs

Art deco álmok a Ralph & Russo kifutóján

2019. december 17. - gaborszakacs

A szezon legcsillogóbb kollekciójával rukkolt elő a Ralph & Russo divatház. Tamara Ralph és Michael Russo márkája az őszi-téli időszak couture insprációját az art deco fémes tündökléséből, annak meghatározó formavilágából és színeiből merítette. Nőies vonalak és elegáns megjelenés nem csak ünnepi alkalmakra.1_331.jpg

A Paris Fashion Week legrangosabb eseménye a couture bemutatók időszaka, amikor az arra érdemes divatházak a nagyközönség elé vihetik a nagyrészt kézzel készített, egyedi ruhakölteményeiket. Csupa fény, elegancia és csillogás ez az időszak. És ebből a sikkes mámorból bizony a Ralph & Russo márka sem maradhat ki! Tamara Ralph és Michael Russo tehetséges és kreatív fiatalok lévén gyorsan felkerültek a divatvilág Olümposzára, így minden szezonban lehetőséget kapnak arra, hogy Párizsban kifutóra vigyék a termékeiket. A 2019-es őszi haute couture héten a francia főváros brit nagykövetségén, illetve annak udvarán nyűgözték le a lelkes rajongóikat. 

Akár egy vörös szőnyeges gála, annyira előkelő eseménnyé lépett elő a Ralph & Russo bemutatója. A meghívottak fényűző estélyikben, flitteres koktélruhákban és stílusos öltönyökben érkeztek a rendezvényre. A 90 méter hosszú kifutó mellett csak úgy hemzsegtek a sztárok, na meg a divatvilág prominens személyiségei. A show pedig hozta a tőle elvárt magas színvonalat.

Tamara Ralph és Michael Russo minden évszakban egyre magasabbra teszik a mércét. A 2019-es őszi couture gyűjteményük az art deco megkapóan elegáns, modern és stílusos jegyeire épült. A kollekció elején a káprázatos fehér kreációk sorakoztak fel táncoló kristálydíszítésekkel, laza gyöngysorokkal és földet söprő palástokkal. A nadrágos szettek izgalmas maszkulin-feminin játékossága és a görög szobrok drapériáira emlékeztető dekoltázsok pillanatok alatt elvarázsolták az első sorban ülő vendégeket. Egyre színesebb és egyre szexibb sziluettek érkeztek a végeláthatatlan catwalkra. Megjelent a bézs, a babakék és az ezüst jónéhány árnyalata, a ringó rojtokról, az aszimmetrikus vonalakról és a tollakkal dekorált mellrészekről senki sem tudta levenni a tekintetét. A puha pasztellek hullámzó fodrokon keltek életre, színes virágtenger borította a könnyű estélyiket, a szenvedéllyel hímzett estélyik pedig még a szkeptikusokat is elvarázsolták.

Ralph és Russo ezúttal sem okozott csalódást. Kifinomult és érzéki kollekciójuk az előkelő megjelenést szolgálva a magas minőségű divatot hirdeti. Néhány évtizede, a patinás divatházak megdönthetetlennek tűnő uralkodásakor a tehetős és érett nők kiváltsága volt a couture ruházat, napjainkban már a fiatal felnőtt generáció is nyitott ezekre a darabokra. Sőt, ma már egy-egy couture kreáció az utcai viseletekben is megjelenik. Az igényeket pedig ehhez a dinamikusan változó világhoz igazították a Ralph & Russonál, a kényelmes szoknyákat, az izgalmas felsőket és a kézzel hímzett-gyöngyözött ruhákat gyakran díszes dzsekikkel és lazább vonalú kabátokkal társítják. Mindennapi luxus a nem mindennapi nőknek.

A kollekció zárásaként megérkeztek a lehengerlő vörös szőnyeges sziluettek. Vibráló színeikkel, húzott csípővonalaikkal és merészen leszaladó dekoltázsaikkal emlékezetessé tették a rangos couture eseményt. A modern és élettel teli összeállítások drámaiságát a testes volumenekkel és az igencsak kontrasztos textúrákkal fokozták a designerek. A szokásokhoz híven, a show fináléjában egy mennyei esküvői ruha bukkant fel a végtelenbe nyúló kifutón, megidézve a romatikus megjelenés mindent elsöprő erejét. A couture álmok újra valóra váltak.

12_282.jpg

Ralph & Russo Fall 2019 Couture kollekció

23_101.jpg

Photos: Alessandro Lucioni / Gorunway.com / Vogue

Megtalálsz a közösségi oldalakon is. Ha tetszett a bejegyzés, akkor lájkolj a Facebookon és kövess az Instagramon!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr3215354420

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása