GaborSzakacs

Jean Paul Gaultier fűzős-masnis romantikája

2024. április 02. - gaborszakacs

A nőiesség kifejezése, a szexualitás, az érzékiség és a provokatív megjelenés inspirálta a Jean Paul Gaultier 2024-es tavasz-nyári haute couture kollekcióját. A szezon vendégtervezője, Simone Rocha a saját egyéniségén átszűrve elhozta az összes ismert Gaultier-jellegzetességeket a csúcsos melltartóktól kezdve a breton csíkokon át a selyemszalagokkal szorosra húzott fűzőkig. Pazar ruhák és egy pompás divatbemutató izgalmas részletei egyenesen a párizsi divathétről.

100_simone-rocha-gaultier.jpg

Adott a Jean Paul Gaultier párizsi főhadiszállása, ahol a legnagyobb terem padlózata ezüstös fényű borítást kapott, a széksorokat a régi idők szalonbemutatóira emlékeztető rendben helyezték el. Az érkező vendégsereg nagyon illusztris, felbukkant többek között Lana Del Rey, Amanda Lear, Pharrell Williams, Baz Luhrmann, Kylie Jenner és Anna Wintour. A felkért vendégtervező pedig az A-listás designerek sorából került ki, Gaultier meghívására Simone Rocha készítette el a márka 2024-es tavasz-nyári haute couture kollekcióját. Nem kérdés, hogy ezekkel a feltételekkel a párizsi divathét egyik legrangosabb bemutatója sikerre van ítélve. 

Mióta a divatvilág fenegyereke, Jean Paul Gaultier nyugdíjba vonult, a világhírű francia márka minden szezonban más és más divattervezőt kér fel az aktuális haute couture ruhasorozat elkészítésre. A kreatív csapat élén megfordult már Olivier RousteingGlenn MartensHaider Ackermann, Chitose Abe és Julien Dossena. A kézműves couture technikákat és Gaultier szellemiségét alapul véve vitte kifutóra a legújabb darabokat Simone Rocha. A különleges fúzió megvalósításában a nőiesség kifejezése, a szexualitás, az érzékiség és a provokatív megjelenés inspirálta. Egy játékos Gaultier-víziót hozott létre, amelyben a kreatív szabadság és egyéniség kapott hangsúlyt.

Rocha nőies megjelenése, kifinomult ízlése, ízig-vérig ír mentalitása kitűnően idomult a francia couturier művészetéhez. Keresztfűzéses fűzőket, csúcsos melltartókat, átlátszó táskákat, breton csíkokat, szalagos-masnis pólókat, tetoválásszerű ruhákat vitt kifutóra csodás szaténokba és selymekbe csomagolva. Külön öröm volt látni a jellegzetesen ír horgolási technikákat a kristályokkal kirakott, felsőruházati ékszerként tetszelgő melltartók mellett. Ügyesen ötvözte az ezüstös fényű részleteket a finom csipkékkel, a nude tüllöket a gyöngyös díszekkel. Elgondolkodtam, hogy ez lenne Madonna Like a Virgin szettjének adaptációja a konvenciók ellen lázadó Z generáció számára?

Szelíd, szellemes, szexi, provokatív sorozatot láthattunk. A meghökkentő lucite-sarkú papucsokban vonuló modellek kezébe fémből készült rózsát adott Rocha, de voltak tollak, harisnyakötő formájú fülbevalók és selyemvirágok is. Felfokozott hangulatú extravagancia és nőiesség érkezett a színpadra a termékenység és az irányíthatatlan vágyakozás kereszttüzében. A párnázott alsók, a rokokó krinolinok, a karcsú derekat varázsoló míderek bujasággal, szemrevaló szokatlansággal és nyüzsgő-tömör-gyönyör hangulattal töltötték meg a teret. 

A fashion show utolsó harmadában Rocha a lovak közé dobta a gyeplőt, megjelentek a Gaultier-féle haute couture balerinák romantikus tüllszoknyákban. A csodálatos gyöngy-és kristálydíszítéssel készült ruhák a couture nagyvonalúságáról, a pompáról és a luxusról meséltek. A pazar bemutató végén a vendégtervezőt hatalmas taps és Monsieur Gaultier ölelése fogadta. Isteni!

UPDATE: Bejelentették, hogy a 2024-es ősz-téli haute couture kollekció tervezője Nicolas Di Felice, a Courrèges kreatív igazgató lesz.

Jean Paul Gaultier Spring 2024 Haute Couture by Simone Rocha kollekció a párizsi divathéten

21_339.jpg

22_314.jpg

23_289.jpg

24_259.jpg

25_232.jpg

26_198.jpg

27_178.jpg

28_152.jpg

29_139.jpg

30_128.jpg

31_101.jpg

32_88.jpg

33_77.jpg

34_66.jpg

35_63.jpg

36_54.jpg

Fotók: Isidore Montag / Gorunway.com / Harper's Bazaar / New York Post / Runway Magazin / Vogue

Kövess a Facebookon ITT, az Instagramon ITT és a TikTokon ITT!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr318366909

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása