GaborSzakacs

Jean Paul Gaultier extravagáns világa

2017. március 20. - gaborszakacs

Az haute couture a fantázia és a valóság elképesztő találkozását hivatott bemutatni az öltözködés nyelvén. Az egyedi szabászati megoldásokkal, az olykor vad vagy éppen túlzásokkal teli ruhaköltemények évtizedek óta lázba hozzák a divat szerelmeseit. A francia couture nagymestere, Jean Paul Gaultier azon kevés divattervezők egyike, aki merész formákkal teszi kézzel foghatóvá ábrándjait, hangulatait és érzéséit. 2017-es tavaszi kollekcióját a tőle megszokott maszkulin öltönyök, szexi fűzők, hatalmas vállak, mély dekoltázsok és tarka textíliák jellemzik. Figyelem, egy ízig-vérig Gaultier gyűjtemény következik!

5_70.jpg

Magasfokú szabászat. Vagyis kiváló minőségű anyagokból és nagyfokú precizitással előállított ruházat, amit megrendelésre vagy bizonyos alkalmakra készít a divattervező. A roppant látványos, kézi kidolgozású, rengeteg munkaórával gyártott mesterműveket nevezi haute couture kreációnak a divatszakma. Formabontó elemei miatt sokan hordhatatlannak gondolják a couture darabokat, mivel ezek inkább az adott divatház színvonalának bemutatására szolgálnak. A több évszázados múltra visszatekintő francia divat nem létezhet a csodálatos ruhaköltemények nélkül. A világhírű designer, Jean Paul Gaultier azon tervezők egyike, aki utánozhatatlan ruhakölteményeivel szezonról szezonra ámulatba ejti a couture rajongóit. Nyílt, merész, forradalmi gondolkodásmódja, kreativitása és felülmúlhatatlan képzeletvilága olyan ikonikus művészek közé repítette, mint Christian Dior, Coco Chanel vagy éppen John Galliano. 

Gaultier 2017-es tavaszi couture kollekciója egy extravagáns időutazás, amely során Gustav Klimt aranytól csillogó festményeit, az 1940-es évek sikkes stílusát, a 60-as évek bohém megjelenését és Madonna 1990-es csúcsos melltartóját idézte meg. Igazán szórakoztató és lenyűgöző darabjaival egy-egy önálló történetet mesél el viselője múltjából. Parádés színkombinációival - a pirosakkal, zöldekkel, kékkel és sárgákkal - ironizál, túlzó párosításaiban pedig kiváló humorérzékéről tesz tanúbizonyságot. Emellett határozott, maszkulin jegyekkel is dolgozik, de még mindig imádja a fűzőt, a hangsúlyos vállakat és a nőies, formás derekat. Virágmintáiból pulzáló életigenlés árad, amit a fémes berakásokkal a végletekig fokoz. Gaultier nadrágos szettjei roppant szexisek, a tekintetünket a tökéletes vonalvezetésről a sokat sejtető csipkére és muszlinra irányítja. A könnyű selyem és krepp estélyibe bújtatott modelljei igazán emlékezetes fináléval zárják a tervező egyéniségét tökéletesen leképező bemutatót. Jean Paul Gaultier megunhatatlanul zseniális!

Photo: Yannis Vlamos / indigital.tv

Ha tetszett, kövess, lájkolj a Facebookon is: https://www.facebook.com/gaborszakacsblog

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr9212311723

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása