GaborSzakacs

Egy cseppnyi őrület az őszi öltözködésben

2019. szeptember 10. - gaborszakacs

Elképesztő színekkel, op-art mintákkal és egy jókora adag humorral vitte kifutóra a legújabb kollekcióját Jean Paul Gaultier. Az haute couture fenegyereke a 2019-es őszi gyűjteményét a tőle megszokott extravaganciával és lüktető energiával keltette életre. A magával ragadó ruhakölteményei pillanatok alatt ámulatba ejtették a divat fővárosába látogató szakmabelieket. Túlzások az őszi szettekben? Miért ne?!

10_294.jpg

Jean Paul Gaultiert a látványos ruhadarabok tették világhírűvé. Már a pályája elején megtalálta azt a szűk és izgalmas piaci rést, amire később a teljes életművét fel tudta húzni. A klasszikus öltözködési alapokon és szabászati elveken nyugvó művészete a bohém szemléletétől, az őrült formavilágától és az extravaganciától vált egyedivé. Ikonikus kreációiból egy elképesztő Fashion Freak Show jött létre a párizsi Folies Bergère varietében, amelyet hamarosan Londonban, Moszkvában és Szentpéterváron is láthat a Gaultier-rajongó nagyközönség.

Nemzedékének egyetlen kiemelkedő divattervezőjeként maradt fent Jean Paul Gaultier, aki minden szezonban képes meglepni a világot egy nagyszabású és kirobbanóan izgalmas kollekcióval. A 2019-es őszi haute couture gyűjteménye is hozza azt a színvonalat és látványt, amit tőle megszokhattunk. A polgárpukkasztás mellett ebben az évszakban Victor Vasarely magyar-francia op-art művész munkásságából merített ihletet és készített egyedi textíliákat. Az elegáns szaténok és selymek vibráló mintái a '80-as évek túlzásokkal teli öltözeteit, a diszkókorszak fényeit és az állatvilág különleges bundáit hozzák közös nevezőre. Nincs is izgalmasabb művészeti alkotás, mint amikor Vasarely ívei a pókhálók jellegzetes rajzolataival találkoznak egy couture ruhadarabon.

Gaultier azt a fajta couture vonalat képviseli, amit vagy szeretnek az emberek vagy nem értik meg. Mert sok és sokk egyszerre, a ruhadarabjai első pillantásra értelmezhetetlenek egy laikus számára, gyakran halmoz és túláradóan mesél. Ám ez nem csak öncélú magamutogatás JPG részéról, hanem szimbolikus megjelenítés egy-egy sziluetten belül. Imádja az összetett jelképeket használni, a vallási, a politikai és a különféle kulturális jegyeket szinte minden kollekciójában felvillantja. A 2019-es őszi kreációi a kemény orosz tél hangulatát, a szivárványszínben fürdőző nagymacskák erejét és a reneszánsz udvarok viseleteinek modern átiratát hozta el nekünk. A kúp formájú Gaultier-kalapok, a grandiózus kapucnik és a tüllel bevont fejdíszek mellett a csúcsos vállrészek és a színes szőrmék valósággal összefogják a teljes sorozatot. Valamilyen különös varázslat segítségével még az éles különbözőségeket is összhangba tudja hozni. A couture-re jellemző kézi kidolgozás, az egyedi hímzés, rojtozás és kristálydíszítés ezúttal sem maradt el, az éles szegélyek és az izgalmas vágási technikák pedig határozott keretek közé szorítják a fékezhetetlennek tűnő érzelmeket. Divat vagy humor? Határidős munka vagy a művész lelkének színpompás kivetülése? Ezt ki-ki döntse el magának, egy biztos, Jean Paul Gaultier remekművei a kortárs divattörténet egyedülálló mérföldkövei.

Jean Paul Gaultier Fall 2019 Couture kollekciója a szezon legizgalmasabb gyűjteménye

27_44.jpg

Photos: Filippo Fior / Gorunway.com / Vogue

Megtalálsz a közösségi oldalakon is, lájkolj a Facebookon és kövess az Instagramon!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr6715050504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása