GaborSzakacs

Az extravagáns tavaszi megjelenés jegyében

2019. március 01. - gaborszakacs

Feltűnő és pimasz, izgalmas és színes kreációkat vonultatott fel a párizsi divathéten Jean Paul Gaultier. A világhírű francia tervező legújabb couture darabjait a tengerek különleges élővilága és a Távol-Kelet gazdag építészeti formái ihlették. Csíkos taftok, tarka organzák és látványos pliszék egy művészi színvonalon kivitelezett, lehengerlő kollekcióban.

1_266.jpg

A 2019-es tavaszi couture divathét átütően izgalmas, pofátlanul merész és igazán emlékezetes kollekcióját vitte kifutóra Jean Paul Gaultier. Az extravagáns szettjeiről ismert francia tervező a márkájára jellemző ikonikus mintákat és különleges formavilágot mutatta be a szép számban összesereglett kritikusok, szerkesztők és rajongók előtt. JPG szabadon szárnyaló fantáziája ezúttal a távol-keleti ihletésű, magával ragadóan gazdag képi világgal találkozott. A fashion show-t a jellegzetes kék-fehér csíkokkal életre keltett könnyed taftokba öltöztetett modellek nyitották meg. Majd a vállakat kiemelő szettek, a szemet gyönyörködtető peplumok, a mély dekoltázsok és a meghökkentő szabásvonalakkal rendelkező ruhaköltemények is helyet követeltek maguknak. A neonszínű hajzuhatagok és a kreppelt tincsek igazán jól mutattak a fekete-fehér pliszék és a ketrec hatású műalkotások társaságában. Minden egyes sziluett önálló történetet mesélt el, a különbségek ellenére a gyűjtemény mégis egy magával ragadó egységet alkotott. Az összekötő elem maga a víz, ami egyben az éltető energia, az áradó szenvedély, ebben a sorozatban az erő és a végtelenség szimbólumaként kapott szerepet. Gaultier kiválóan ellenpontozza a merev anyagokat, a határozott vonalakat, a széles öveket a lágy fodrokkal, a finom ívekkel és a leomló textíliákkal. A már-már giccsbe hajló színpadias megjelenés igenis szerethető, mert ámulatba ejt, elgondolkodtat és itt-ott még csábítóan elegáns jegyeket is felvillant. Igen, ilyen a valódi haute couture szabászat Jean Paul Gaultier módra egyenesen Párizsból.

Keleti ihletésű kreációk Jean Paul Gaultier bemutatóján

26_41.jpg

A csodás Dita Von Teese is feltűnt Jean Paul Gaultier tavaszi couture kollekciójának kifutóján

Photos: Filippo Fior / Gorunway.com / Vogue US

Ha tetszett a bejegyzés, akkor lájkolj a Facebookon és kövess az Instagramon!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr1014659449

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása