GaborSzakacs

Pazar ruhaköltemények az Armani Privé párizsi üzletében

2024. július 30. - gaborszakacs

Az Armani Privé az olasz divattervező, Giorgio Armani haute couture márkája. A világhírű itáliai cégcsoport 2005-ben indította el az exkluzív, egyedi tervezésű ruhákat felvonultató luxusvonalát, amely ma már a legmagasabb szintű divatot képviseli. A párizsi divathét idején lehetőségem nyílt a 18 Avenue Montaigne címen található Armani Privé üzletet egy privát vezetés keretén belül megtekinteni, és végérvényesen beleszeretni Armani pompás ruhakölteményeibe.

giorgio_armani_prive_paris.jpg

f3087ad1-608e-4188-aa6f-0b77ec92b47f.jpg

A párizsi elegancia és kifinomultság egyik központja az Avenue Montaigne. A francia főváros egyik leghíresebb és legelegánsabb utcája, amely a 8. kerületben található. A fasorral szegélyezett impozáns sugárút a Champs-Élysées és a Pont de l'Alma között helyezkedik el, világszerte ismert a luxus divatüzleteiről, az elegáns szállodáiról és a kiváló éttermeiről. Nevét Michel de Montaigne francia filozófus és író után kapta, aki a reneszánsz egyik fontos alakja volt, és esszéi a francia irodalom gyöngyszemei közé tartoznak.

20240625_112934.jpg

2005-ben a párizsi divathéten debütált a Giorgio Armani Privé. Egy valódi haute couture vonalként indult, kiállta az idő próbáját és a közel 20 éves fennállása alatt egy ízig-vérig Armani stílust képviselő almárkává vált. Az Armani Privé ma a kifinomult olasz-francia sikk, a modern elegancia legmagasabb szintű kifejeződése. A tervezői tudatosság, a kiváló kézműves szakértelem és a megújulás képessége a kitűnő ízléssel rendelkező, válogatott ügyfélkör igényeit elégíti ki. A divatház első számú rajongói között olyan A-listás világsztárokat találunk, mint Zendaya, Gwyneth Paltrow, Glenn Close, Juliette Binoche, Nicole Kidman, Cate Blanchett és Sophia Loren.

18 Avenue Montaigne-on található Armani Privé üzlet kirakatában egy vállpánt nélküli fekete moaré ruha (fent) és egy kézi hímzésekkel ellátott, flitterekkel és gyöngyökkel díszített alkalmi dressz (lent) fogadott. Mmm, micsoda nyitány! - gondoltam magamban.

Az elegáns üzletbe belépve bódítóan finom parfümillat fogadott. A berendezés Armani minimalista stílusát tükrözte, a két oldalon lévő polcokon a cipők és a táskák kaptak helyet. A luxusbutik közepén a 2024-es tavasz-nyári kollekció legjelentősebb darabjai sorakoztak fel, erről a gyűjteményről már olvashattatok egy korábbi írásomban ITT a blogon.

A 2024-es tavasz-nyári kollekció az "Haute Couture en Jeu", vagyis a "Játékba hozzuk az haute couture-t' nevet viseli. A többségében szuperkarcsú sziluettek között kecses, leheletvékony, csipkével és apró kristályokkal díszített meztelenruhák, párás-poros-füstös szürkében életre keltett nadrágos összeállítások, libbenő tüllből és selyemsifonból készített estélyik is felbukkantak. Imádnivalóak a kimonószerű köntösök, a karcsú míderek, a kézi hímzéssel ellátott hosszú kabátok.

A kedvenceim közé tartozott a páncélinget idéző, gyöngyökből is kristályokból készített, súlyos - mert bizony ennyi dísznek jelentős súlya van - köntös, na meg a míderre húzott, fémszálas, kézi csomózással készített, római kori hálókra emlékeztető felső. A letűnt idők kézműves technikái köszönnek vissza a csipkékben és az apró kristályokkal varázslatossá tett kézi hímzésekben. Armani roppant ügyesen bánik a színekkel, így ezek a különleges darabok az éteri és a szexisen elegáns megjelenés határán mozognak.

A valódi haute couture művészet a test vonalát követő, kombinészerű, csipkerészletekkel díszített kreációkban is visszaköszönt. Armani tengernyi gyöngyöt és kristályt használt az egyes alkotások kialakításában. A gyöngyös rojtok, a kristályokkal kirakott hímzett 3D hatású virágdíszek egy új univerzumba repítettek ott az Avenue Montaigne közepén. Az egyedi rétegezés, a tüll használata, a színekkel és a volumennel való játék minden kétséget kizáróan egy könnyen felismerhető szegmessé teszi az Armani Privét a couture piacán.

Ezt a fajta különleges olasz-francia sikkből adódó finomságot még egyetlen párizsi üzletben sem éreztem, mint itt az Armani Privében. Minden egyes kreációban visszaköszönt a tudás, a szakmai hozzáértés és a valódi couture-precizitás. Hálás vagyok az üzletvezetőnek és a munkatársainak, hogy egyedülálló bepillantást nyerhettem az Armani Privé csodálatos világába.

Figyelem! A cikkben szereplő fotók szerzői jogvédelem alatt állnak, továbbközlésük csak írásbeli engedéllyel lehetséges!

Fotók: GaborSzakacs Blog

Kövess a Facebookon ITT, az Instagramon ITT és a TikTokon ITT!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr2418456531

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása