GaborSzakacs

Alexandre Vauthier merész és csillogó ruhakölteményei

2022. augusztus 17. - gaborszakacs

Alexandre Vauthier 2022-es őszi haute couture kollekciójának minden egyes darabja magán viseli a világhírű designer jellegzetes kézjegyét. A francia divattervező a tőle megszokott éles szabásvonalakkal, merész sziluettekkel, izgalmas színekkel és provokatív túlzásokkal érkezett a párizsi divathétre. A kifutón fényes-fémes, tollszerű rojtokat, erősen túlméretezett zakókat, aszimmetrikus formákat és roppant különleges csizma-nadrág hibrideket vonultatott fel.

100_43.jpg

Alexandre Vauthier haute couture művészetét a pontos és látványos tervezés mellett a túlzásokkal teli provokáció jellemzi. A francia designer imádja az éles szabásvonalakat, az erős kontrasztokat, emellett a legnagyobb couture tervezők, Jean Paul Gaultier és a néhai Manfred Thierry Mugler elképesztő stílusát, engedékeny és túlzó bravúrjait is alkalmazza. 

A párizsi 58 Boulevard Lefebvre épület belső vakolat nélküli, téglákat villantó, indusztriális terében mutatta be a 2022-es őszi haute couture kollekcióját Alexandre Vauthier. A rangos eseményre olyan hírességek kaptak meghívót, mint az amerikai modell és drag queen, Miss Fame vagy az olasz divatikon, Anna Dello Russo.

A márkára jellemző csillogás és az olykor hihetetlennek tűnő technikai megoldások ebben a szezonban sem hiányozhattak a gyűjteményből. Sajnos a koronavírus okozta világjárvány a teljes textilipart sújtotta, ezért Vauthier kénytelen volt a meglévő készleteire és a csodás kézműves kollégáinak tehetségére hagyatkozni.

"Mindenből hiány volt, ezért a legőrültebb technikai megoldásokat kellett kitalálnunk, hogy a lehető legjobbat hozzuk ki a helyzetből" - mondta a Vogue-nak Vauthier. Minden kétséget kizáróan a legjobbat sikerült kihozni.

Már a fashion show nyitányában egy elképesztően látványos sziluett érkezett a kifutóra, amely előrevetítette, hogy a neves designer ezúttal sem fog csalódást okozni. Egy vékony, fényes-fémes rojtokkal díszített kreációban lépett elő Vauthier modellje. A fények csodálatosan megcsillantak az alkotáson, ezzel egyfajta éjszakai eleganciát, az 1920-as és '30-es évek mulatóinak bujaságát megidézve.

Innen már nem volt megállás. Megérkeztek az Yves Saint Laurent világára emlékeztető erősen túlméretezett öltönyök és az éles vonalú, széles vállú zakók. A felsorakozó fekete sziluettek az egyszerű, letisztult eleganciát képviselték, a csalafinta bézsek, az élénk kékek és a fémes-ezüstös csillogás pedig élettel, színekkel és fénnyel töltötték meg a teljes ruhagyűjteményt. Sok-sok karcsú, testre simuló szett érkezett a kifutóra, de felbukkant egy-egy vállról leomló drapériaszerű sziluett, na meg azok a kecsesen fodrozódó hullámvonalak... Az átlátszó anyagok, a laza pliszék és a tollak habkönnyű tömegének játéka érzéki jegyeket adott a kissé szigorú hatást keltő összeállításoknak.

A kollekció számomra legizgalmasabb és legérdekesebb csúcspontjai azok a csizma-nadrág hibridek, amelyekről egyértelműen nem állapítható meg, hogy széles szárú csizmákról vagy „cipőre csapódó nadrágról” van szó. Elképesztő illúziókeltés a texturált textíliák és a rafinált cipzárak különleges összjátékában. Annyira modern, annyira mai és annyira francia megjelenéseket láthattunk a kifutón!

A klasszikus elegancia és a modern sikk egy leírhatatlan hangulatú haute couture kollekcióban elbeszélve, ahogyan azt Alexandre Vauthier-től megszokhattuk.

Alexandre Vauthier őszi kollekciójának további darabjait az alábbi galériában csodálhatjátok meg. Kattints a képre:

Az Alexandre Vauthier Fall 2022 Couture kollekció táskáit is érdemes szemügyre venni, ugyanis ezek kifejezetten látványos alkotások:

Fotók:  Daniele Oberrauch / Gorunway.com / Vogue

Kövess a Facebookon ITT és az Instagramon ITT!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr3417908693

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása