GaborSzakacs

Az egyéniség ereje Alexandre Vauthier kifutóján

2020. március 23. - gaborszakacs

Az egyéniség a divat legfőbb mozgatórugója. Ahányan élünk ezen a Földön, annyiféleképpen kommunikáljuk a hétköznapi és az alkalmi megjelenésünkben a társadalomban elfoglalt pozíciónkat, az anyagi helyzetünket, az érzéseinket és a világról alkotott nézeteinket. Igen, mindannyian önálló univerzumot termetünk, amikor reggel a szekrény előtt eldöntjük, hogy ma mit akarunk megmutatni magunkról a világnak. Ezt a gondolatiságot képezte le egy igazán izgalmas haute couture kollekcióban Alexandre Vauthier. A 2020-as tavaszi gyűjteménye a kreativitás szabadságát, az extravagáns és elegáns öltözködés végtelen erejét mutatja be.1_345.jpg

Az egyéniség a mai divat legfőbb motívuma és egyben mozgatórugója. A világ bármelyik táján is élünk, a lehető legtöbb módon ki tudjuk fejezni az öltözködésünkben a társadalmi és szociális helyzetünket, a vallási és politikai nézeteinket és persze az érzéseinket. Ebben a színes, szavak nélküli kommunikációban csak a fantáziánk, a kreativitásunk és az ízlésünk szabhat határt. Ha jobban belegondolunk, akkor mi mindannyian egy-egy önálló univerzumként, egy-egy minivilágként vagyunk jelen ezen Földön. Az önazonosság, a külső-belső összhang, a stílusos megjelenés és mindenekelőtt a minőség minden korban képes volt az egyéniségeket kiemelni a tömegből.

Alexandre Vauthier a 2020-as tavaszi haute couture kollekciójához a nők változatos öltözködési szokásaiból és a személyes élettörténeteiből merített ihletet. A francia divattervező Paris Fashion Weeken felvonultatott szettjei meglehetősen szélsőséges formákból, anyagokból és motívumokból álltak össze egy izgalmas sorozattá. Felbukkantak a széles vállú zakók, a drapériaként leomló ruhák, a feltűnő virágmotívumok, a hatalmas fodrok és az egzotikus díszítések. A jellegzetes Vauthier-vonal ebben a szezonban is a laza eleganciát és az extrém megoldásokat jelenti. A színházi jelmezekre emlékeztető palástjai, az időtlen blúzai, a puffos ujjú miniruhái, a fodortengerben ringatózó szoknyái, a bokánál húzott nadrágjai és a szexi szmokingjai mellett igazán emlékezetes élményt adtak a mesés Philip Treacy kalapok és fejdíszek. A mitikus istennők, a nagyvárosi fashionisták és a diszkókirálynők találkozása az 1980-as évek stílusában egy kis csillogással és némi arisztokráciával. Mmm, egy cseppnyi francia sikk és haute couture jegyek az egyéniségedhez igazítva, egyszerűen isteni!

Alexandre Vauthier 2020-as tavaszi couture kollekciója a Paris Fashion Weeken

Photos: Filippo Fior / Gorunway.com / Vogue

Megtalálsz a közösségi oldalakon is. Ha tetszett a bejegyzés, akkor lájkolj a Facebookon és kövess az Instagramon!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr7215502406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása