GaborSzakacs

Luxussal átitatott őszi sziluettek

2019. szeptember 02. - gaborszakacs

A nagyvárosi modern elegancia jegyében alkotta meg 2019-es őszi kollekcióját Alexandre Vauthier. A neves francia divattervező legújabb gyűjteményében a férfias határozottságot a nőies szabásvonalakkal társította, ennek eredményéből pedig egy izgalmas, hordható, úgynevezett urban couture sorozat született. Egy cseppnyi luxus a szürke őszi hétköznapokra.

7_300.jpg

A párizsi divathét mindig tartogat valamiféle meglepetést a következő szezonra. A 2019-es őszi hónapok legizgalmasabb szettjeit Alexandre Vauthier vitte kifutóra, aki a klasszikus szabásvonalak mellett férfias jegyeket is csempészett az új kollekciójába. Így a megszokott nőies, néha túlzásokkal tarkított sziluettek egy modern, nagyvárosi, urban couture vonalat képviselnek. Miért ne hordhatnánk méretre készített, egyedi darabokat az utcán? Miért ne lehetnénk ellenállhatatlanul sikkesek a hétköznapokon is?

Alexandre Vauthier szezonról szezonra a hordható extravaganciát mutatja be a Paris Fashion Weeken. A szakma és a divatrajongók is megbabonázva veszik tudomásul, hogy a mai kor utcai megjelenésébe is beleférhetnek a kézzel készített, mérték után szabott ruhák, amelyeket sokszor aprólékos hímzésekkel, gyöngyözésekkel vagy elképesztő kiegészítőkkel bolondít meg a francia tervező. Az őszi sorozata ezt az irányt mutatja, a mottója „Couture - aussi pour le jour" (szó szerinti fordításban annyit tesz, hogy 'couture - a nap folyamán is') lett. Párizs színes forgataga, kifinomult ízlésvilága és megengedően szabad szellemisége lehetővé teszi, hogy a megjelenésükre érzékeny nők akár flitteres zakóban, fodros blúzban és szexi cigarettanadrágban menjenek egy üzleti találkozóra vagy éppen egy széles vállú, '80-as éveket idéző, mellrészben húzott midiruhát húzzanak egy kedd délutáni happy hours-raVauthier a magabiztos és határozott nőknek alkot, akik nem érzik magukat kínosan egy kontrasztos színekből összeállított sziluettben, akik a kis feketéjükön szívesen viselnek egy irgalmatlan méretű organzavirágot vagy éppen talpig fekete csipkébe mennek egy kiállítás megnyitójára.

Kedveli a vállpánt nélküli ruhákat, a Swarovski kristályokkal díszített felsőket, a szexisen magas hasítékokat, ám nem feledkezik meg a romantikus vonalakról, a lágyan ringatózó fodrokról és a konzervatív eleganciáról sem. A fekete, fehér, rózsaszín és menta árnyalatú textíliái kitűnően követik a test vonalát, a kézzel festett virágmintái és a meg-megcsillanó aprólékos gyöngyözései pedig a sikkes, a modern és a szuperdögös nő megjelenését teszik feledhetetlenné. A kollekcióban természetesen felbukkannak a vörös szőnyegre kívánkozó ruhaköltemények is, így helyet követelnek maguknak a harang alakú szoknyák és a földet söprő, uszályos estélyik is. Egy maszkulin és elegáns, csábítóan dögös és selyemszalaggal átkötött, ízléses francia ruhatár, amelynek minden darabja bátran viselhető alkalmakra vagy "csak úgy" a szürke hétköznapokban.

Ha tetszett a bejegyzés, akkor lájkolj a Facebookon és kövess az Instagramon!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr815022542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása