GaborSzakacs

Látogatás Elie Saab párizsi üzletében

2023. július 07. - gaborszakacs

A Paris Fashion Week idején az egyik kedvenc fakultatív programom, hogy körbejárom az általam tisztelt és nagyrabecsült divatházak üzleteit. Nagyszerű érzés, amikor testközelből tanulmányozhatom az aktuális szezon vállfára akasztott ruhakínálatát, amelyet pár hónappal korábban a kifutón mutattak be a márkák. Ahogyan az előző szezonban, most is ellátogattam Elie Saab szalonjában, ahol jelenleg a 2023-as pre-fall kollekció darabjait kínálják a kifinomult ízlésű vásárlóknak. A párizsi George V sugárúton lévő boutique-ban egy privát vezetésen megcsodálhattam a flitteres estélyi ruhákat, a hímzett kabátokat és a szuperelegáns kiegészítőket. A következő összeállításban a világhírű libanoni divattervező legfrissebb munkáit mutatom be itt a GaborSzakacs Blogon egyenesen Párizsból.

20230703_201333.jpg

A blog rendszeres olvasói már jól ismerhetik a gyakran visszatérő mondásomat, hogy "Elie Saab művészetéről nem lehet elfogultság nélkül beszélni". Ez a véleményem az elmúlt évek során semmit sem változott. Őszinte tisztelettel figyelem a világhírű libanoni divattervező munkásságát, amely minden szezonban lenyűgöz (zárójelben megjegyzem, hogy a divatvilágban dolgozó bejrúti ismerőseim és barátaim is mindig rajongással beszélnek a designerről, hiszen ő a régió első számú textilművésze, a kortárs divat megkerülhetetlen alakja). A 2023-as őszi haute couture kollekciókat felvonultató párizsi divathéten jártam, így adott volt, hogy ismét bekanyarodjak a George V sugárúton lévő üzletbe. Az igazán kedves és alapos szakmai tudással rendelkező üzletvezető egy privát megtekintés keretében bemutatta a legfrissebb Elie Saab kreációkat.

A roppant elegáns butikban a 2023-as pre-fall gyűjtemény darabjai fogadtak, amelyek egy szempillantás alatt megbabonáztak. Elképesztő vizuális élmény a kitűnő ízléssel berendezett szalonban szembesülni a mesés ruhakölteményekkel. Ezúttal is lenyűgöztek az aprólékos kézi hímzések, a tengernyi flitter, a finom anyagok, a 3D-s virágapplikációk, a logóval ellátott gombok és övcsatok. Mindenütt kifogástalan kivitelezés, amerre a szem ellát, pedig én aztán szeretek kukacoskodni, megkeresni az apró hibákat, a kilógó szálakat, a nem szépen eldolgozott szegélyeket és a nem tökéletes illesztéseket. Keresve sem találtam ilyet, de ezen a szinten nem is kell keresni. Az Elie Saab egy top márka, így a minőség is csúcskategóriás. Többek között ezért imádom a munkáit.

Az Elie Saab 2023-as pre-fall kollekciójának darabjai

20230705_120029_1.jpg

Az egyik kedvenc sziluettem ez a fémes csillogású ruha volt.

Egy világmárka mindig teljes szettekben gondolkodik, ezért a nappali, esti és alkalmi viseletek mellett kiegészítőket is lehet kapni Elie Saabnál. A polcokon a legfinomabb bőrökből készített cipők, szandálok és táskák sorakoznak, ezek a márka logójával - elegáns ékszerként funkcionálnak - lettek ellátva. 20230705_120224.jpg

A tökéletes megjelenés része a sál. Elie Saab sáljai és puha kendői a legfinomabb selyemből, kasmírból és gyapjúból készültek, mintái a kifinomult eleganciát sugározzák.

20230705_115709.jpg

Elie Saab órái a hordható kincs fogalmát merítik ki. Minden egyes darabban a modern eleganciát kreativitással párosítja, ügyesen játszik a klasszikusan finom ívekkel, a geometrikus vonalakkal és az izgalmas kontrasztokkal. Végtelen tisztelgés az időtlen formák és a kortalan időmérők világa előtt.
20230703_201428.jpg

Az Elie Saab valódi luxusmárkaként jelen van a parfümök piacán. Az üzlet egyik kirakata az ELIXIR finom illatát hirdeti.

A szalontúra után kanyarodjunk rá a 2023-as pre-fall kollekció bemutatására.

Elie Saab egy olyan izgalmas gyűjteményt hozott létre - a fenti fotók is ezt bizonyítják -, amely hidat képez a couture és a konfekció között. A távoli divatkategóriákat a libanoni designer a rá jellemző precíz vonalvezetéssel, nőies formavilággal és aprólékos díszítési technikákkal hozta közös nevezőre. Igazán meggyőző nappali viseleteket, elegáns szetteket komponált meg úgy, hogy a lényeges alapokon nem változtatott, a szín, a forma és az anyag szentháromsága megmaradt. A klasszikus A-vonalú ruhák mellett jelen vannak a kényelmes nadrágos sziluettek, a szexi koktélruhák, a vállpánt nélküli, flitterekkel díszített estélyik, a szezon újdonsága pedig a virágos rátétekkel és hímzésekkel készült piros neoprén kabátruha.

Saab ebben a szezonban is a kifinomultságra törekedett. Nincsenek túlzások, szélsőségek, viszont egy-egy izgalmas kombinációt mégis bevetett. Előkerültek a kapucnis, kenguruzsebes pulcsik, vagyis a hódító útjára indult az Elie Saab hoodies. A könnyedség és az egyszerűség elvét követve ezeket virágokkal díszített midiszoknyával párosította, szokatlan, de nagyon mai és nagyon meggyőző összeállítás lett a végeredmény. Persze, a csillogás sem maradhatott el, a letisztult ívű dresszek és jumpsuitok mellett jól megfértek a tetőtől talpig ragyogó sziluettek, amelyek a nyáresti parti szupersztárjaivá tehetik a kifinomult ízlésű viselőiket.

A teljes kollekciót az alábbi galériára kattintva tudjátok megtekinteni:

Fotók:  Elie Saab Pre-Fall 2023 Lookbook / GaborSzakacs Blog

Ha tetszett a blogbejegyzés, akkor kövess a Facebookon ITT, az Instagramon ITT és a TikTokon ITT!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr2118161624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása