GaborSzakacs

A lelki harcokból született legszebb ruhaköltemények

2023. január 14. - gaborszakacs

Hangos, színes, jelenlévő és örök. Talán ezekkel a jelzőkkel lehetne a legjobban leírni Rami Kadi 2022/23-as ősz-téli couture kollekcióját. A tehetséges libanoni divattervező friss gyűjteménye az Ébredés címet kapta, mivel a saját sebezhetőségéből kiindulva mutatott rá a küzdelmes újrakezdés lehetőségére. A vibrálóan élénk színvilága és a nagyszerű szabásvonalai nemcsak a gardróbunk árnyalatainak alapos átgondolására, hanem egyfajta lelki újjászületésre is inspirálnak bennünket. Hagyd magad mögött a szürke hétköznapokat és lépj be velem Rami Kadi csodálatos couture világába!

400_20.jpg

200_33.jpg

10_519.jpg

A lengyelországi Komierowo-palota festői szépségű kertjében készített fotósorozatával mutatta be a 2022/23-as ősz-téli couture kollekcióját Rami Kadi. Az ismert libanoni divattervező 35 couture ruhából álló gyűjteménye az élénk színek mögött rejlő összetett szimbolikát rajzolja meg a designer a saját sebezhetőségén keresztül. A textíliák nyelvén mesél a káoszról és a teremtésről, a boldogságról és a szomorúságról szerzett saját tapasztalatairól.

A gazdag és látványos ruhasorozata egyszerre hangos, színes, jelenlévő és örök, az élet fékezhetetlen természetére, bonyolult és szövevényes történéseire reflektál, a látszólagos reménytelenségben kialakult romhalmaz tetején lehelyezett új alapok megszilárdítását mutatja be. Igen, ez egyfajta megtisztulás, elengedés, újrakezdés és lelki újjászületés, ezért is kapta a kollekció a Le Réveil, azaz az Ébredés nevet. 

A gyűjtemény nyitányában a Yin és Yang párt jelképező fekete-fehér ruhák érkeztek a gyönyörű kastélykertbe. A fekete és a fehér az örök körforgást, a két pólust, az örök ellentétet szimbolizálják. Nem létezhetnek egymás nélkül, a jót és a rosszat, a rendet és a káoszt, a fényt és a sötétséget, az életet és a halált jelképezik, egyszerre teremtenek rendetlenséget és egyensúlyt, haragot és szépséget, állandóan áramlanak, mint két táncos, akik örök mozgásra vannak ítélve. A fekete elnyeli a fényt és a színeket, a fehér azonnal visszaveri őket, ez egy örök harc az élet örök körforgásában.

Ám a világ nem csupán fekete és fehér dolgokból áll, ezért a kollekció második felében egy véget nem érő színorgia részesei lehetünk. Rami Kadi az öt fekete és öt fehér kreáció után öt szín öt-öt árnyalatát jeleníti meg, így válik teljessé az Ébredés varázsát adó spektrum. Minden tónus egyformán van jelen és minden árnyalat a saját történetét mondja el a fény és árnyék viszonyán keresztül:

  • A fukszia meghatározza az inspiráló egyediségünket.
  • A kék dédelgetett nosztalgiával összeszorítja a szívet.
  • A zöld lehetővé teszi a harmonikus növekedés nyugalmát.
  • Sárga az erőteljes újjászületés szellemét testesíti meg.
  • És végül a narancs, amely az együttérző boldogság melegét kínálja.

Számtalan érzelem szabadul fel ezekben a jól átgondolt, mérnöki precizitással és aprólékos kézi díszítéssel megalkotott ruhakölteményekben. Óh, mennyi forma, mennyi árnyalat, mennyi történet, mennyi lehetőség! 

Rami Kadi érzékeny művészként mutat rá arra, hogy az élet valójában egy bonyolult labirintus. Egyszer fent, aztán lent, eltévedünk, megakadunk, néha elveszítjük a reményt a cél elérése előtt. Mivel az élet sem csupán fekete és fehér lehetőségekből áll, úgy a bemutatott kollekció vibrálóan üde, színes látványvilága és erős üzenete erőt ad a folytatáshoz. Az élet körforgásában a jelentős mérföldköveknél muszáj megállni és átgondolni a lehetőségeket, mert talán újra vissza kell térni az alapokhoz, hogy a reményt újból megtalálhassuk.  Erőt kell gyűjteni az új utak, az új lehetőségek felfedezéséhez. Az élet mindig egyensúlyra törekszik, ezért a sok-sok küzdelem egyszer úgyis meghozza a gyümölcsét. Ahogyan Rami Kadi mondta: "ezekből a harcokból születnek a legszebb vásznak."

11_489.jpg

12_480.jpg

13_478.jpg

14_474.jpg

15_451.jpg

16_427.jpg

17_412.jpg

18_384.jpg

19_354.jpg

20_331.jpg

21_282.jpg

22_258.jpg

23_233.jpg

24_205.jpg

25_179.jpg

26_148.jpg

27_128.jpg

28_105.jpg

29_95.jpg

30_85.jpg

31_63.jpg

32_51.jpg

33_41.jpg

34_31.jpg

35_29.jpg

Fotók: Rami Kadi Official

Ha tetszett a blogbejegyzés, akkor kövess a Facebookon ITT és az Instagramon ITT!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr9518023340

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása