GaborSzakacs

A nimfák újjászületése Tony Ward bemutatóján

2024. július 02. - gaborszakacs

Csodás kézi hímzésekkel és csillogó kristályokkal díszített, légiesen könnyed ruhákat mutatott be Tony Ward a párizsi divathéten. A világhírű libanoni divattervező 2024-es őszi couture kollekcióját az Hôtel Potocki márvánnyal és puha szőnyegekkel burkolt termeiben tárta a nagyközönség elé. A ruhasorozatot a szépség, a termékenység, a természet alkotó és tápláló erőinek megtestesítői, az istennői tulajdonságokkal rendelkező nimfák ihlették. Az elegáns eseményre meghívást kaptam én is, így a következő összeállításban egy exkluzív helyszíni tudósítást olvashattok egyenesen Párizsból.

98_2.jpg

20240623_141538.jpg

Ez a gyönyörű, kézzel írott Tony Ward meghívó várt a párizsi szállodában

A fotófal előtt érkezési sorrendben: Leonie Hanne német fashion influencer, Fan Bingbing kínai színésznő, Ariadna Gutiérrez a 2014-es Miss Columbia és Anna Maria Olbrycht lengyel modell

600_img-6e813580330911ee1089128b6e7061da-v.jpg

Szeretnék köszönetet mondani a Lavard Hungary-nek a kitűnően szabott, kiváló minőségű, kék öltönyért és a Humanic Magyarországnak az extra könnyű kivitelű D.H.Pollak sötétkék bőrcipőért.

A Párizs 8. kerületében található art deco stílusban épült Hôtel Potocki villában rendezte Tony Ward a 2024-es őszi couture kollekció divatbemutatóját. Az impozáns rezidenciát Jules Reboul építész építtette a Potocki család lengyel grófjának, Mikołaj Szczęsny Potockinak, ma a Paris Île-de-France Regionális Kereskedelmi és Iparkamara tulajdonában áll.

img-97949b5e31b69504c77a5a7d01dec524-v_1.jpg

Tony Ward ismét baráti szeretettel, öleléssel fogadott, személyesen gratuláltam neki a csodás őszi kollekcióhoz

'Nymphs Rebirth', azaz a 'Nimfák újjászületése' címet adta a 2024-es őszi couture kollekciójának Tony Ward. A világhírű libanoni divattervező a párizsi divathéten vitte kifutóra azt a mesés ruhasorozatot, amelyet a szépség, a termékenység, a természet alkotó és tápláló erőinek megtestesítői, az istennői tulajdonságokkal rendelkező nimfák ihlettek. 

A nimfák az istennőktől eltérően a természet megszemélyesítői, annak szépségét, erejét hivatottak képviselni egy adott helyen vagy tájegységben. Élhetnek a víz partján, a hegyekben, az erdőkben, alakjuk gyakran megjelenik az irodalomban, a művészetekben. Szépségük túlmutat az univerzumon, mégis olyan közel vannak. Egy múzsa, egy rejtély, egy égi lény, akinek a rezgései a mítoszokon túl is léteznek.

Ez a pompás inspiráció Tony Ward műhelyében kézzel fogható ruhaköltemények képében kelt életre. A szorgos tűk és az erős cérnák találkozásában a nimfák újjászülettek. Ott énekelnek a csillogó hímzésekben, a végtelen mintákban, a finom redőkben, a légies textíliákban, a drapériaként leomló anyagokban, az áttetsző fémruhákban, a míderek aranyló leveleiben és az éterien szépséges fejdíszekben, a tölgylevél koszorúkban. Szabadon úsznak a kék hínárdíszítésű estélyiken, a csillogó kagylókon, a meleg homokkövekre emlékeztető apró részleteken, a folyékony hatású uszályokban.

Óh, mennyi flittert, gyöngyöt és fémes csillogású levelet láthattunk a párizsi Hôtel Potocki márvánnyal és puha szőnyegekkel burkolt termeiben! Az elegáns szoknyákat apró háromdimenziós virágok borították, a fodrok és a kecsesen táncoló tollak isteni sziluettekké álltak össze. Erő, tudatosság, magabiztosság, szakmai alázat, kézműves hagyományok tisztelete és fenséges megjelenés sugárzott minden egyes couture alkotásból.

A nimfák tényleg újjászülettek.

A Paris Fashion Week első napján, egy forró nyári délutánon figyelő szemekkel és szapora szívveréssel várta minden meghívott, hogy megtörténjen újra az a varázslat, amelyet Tony Ward divatbemutatóin lehet átélni. A kifutón felsorakozó változatos alkotások finomságot és kiváló ízlést sugalltak, szenvedélyről, modern eleganciáról és a művész érzékenységéről meséltek. Imádnivalóak a természet színei, a fakó zöldek, a zsálya zöldek, az égszínkékek, cseresznyefa vörösek, az arisztokratikusan fénylő aranyak és ezüstök, na meg az éjfeketék. Roppant látványosak és izgalmasak az áttetsző tüllökön felbukkanó virágszirmok, az ezer redő mellett megcsillanó gyöngyök és kristályok, a királynői hatású, kiszélesedő szoknyák, a selymek és a fémes levelek rétegeinek váltakozásai. A fináléban megjelenő 3000 selyemorganza virággal díszített köpeny és a grandiózus, kézi díszítéssel készített menyasszonyi ruha egyszerűen leírhatatlanul gyönyörű volt. 

A hírességek, a színésznők, a stylistok, az influencerek és a nemzetközi sajtó munkatársai mind-mind tanúi voltunk a nimfák újjászületésének. Tony Ward megidézte a Föld lányait, akikre mindig emlékezni fogsz, mert ők benned léteznek, te pedig bennük. Köszönöm, hogy személyesen is részese lehettem ennek a varázslatnak!

A Tony Ward Fall 2024 Couture kollekció mesés sziluettjei

31_tony_ward.jpg

32_tony_ward.jpg

33_tony_ward.jpg

34_tony_ward.jpg

35_tony_ward.jpg

36_tony_ward.jpg

37_tony_ward.jpg

38_tony_ward.jpg

39_tony_ward.jpg

40_tony_ward.jpg

41_tony_ward.jpg

42_tony_ward.jpg

43_tony_ward.jpg

44_tony_ward.jpg

45_tony_ward.jpg

46_tony_ward.jpg

47_tony_ward.jpg

48_tony_ward.jpg

49_tony_ward.jpg

50_tony_ward.jpg

51_tony_ward.jpg

52_tony_ward.jpg

53_tony_ward.jpg

54_tony_ward.jpg

Fotók: GaborSzakacs Blog / Tony Ward Official

Ha tetszett a bejegyzés, akkor kövess a Facebookon ITT, az Instagramon ITT és a TikTokon ITT!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr1218438981

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása