GaborSzakacs

Látogatás Elie Saab mennyei királyságában

2024. május 04. - gaborszakacs

Csodás csipkékkel és pazar hímzésekkel díszített ruhakölteményeket mutatott be a párizsi divathéten Elie Saab. A világhírű libanoni divattervező 2024-es tavasz-nyári haute couture kollekciója eddig soha nem látott egységben került kifutóra, amelyről a nemzetközi divatszakma elismerően nyilatkozott a fashion show után. Így nem csoda, hogy a vörös szőnyeges eseményekre kívánkozó alkotások láttán a díszvendégként megjelenő Jennifer Lopez lélegzete is elállt.

98.jpg

Jennifer Lopez az Elie Saab haute couture show-n egy elvarázsolt kertbe burkolózva jelent meg

Tény, hogy ahol J.Lo felbukkan, ott nem tud észrevétlen maradni akár edzőruhát, akár nagyestélyit visel. A 2024-es tavasz-nyári haute couture kollekciókat felvonultató párizsi divathéten már a rózsaszirmokkal tűzdelt Schiaparelli kabátjával kellőképpen magára vonta a figyelmet. A WOW-széria Elie Saab divatbemutatóján folytatódott, az énekesnő szettjétől nemcsak a meghívott vendégek, hanem az eseményt dokumentáló fotósok lélegzete is elállt. Egy pasztell árnyalatú, virágokkal díszített, hosszú köpenyben és egy drapériaszerűen leomló, csábítóan szexi, mély V-dekoltázzsal ellátott zöld ruhában érkezett meg, amelyet a derekán egy Elie Saab-logóval díszített öv tett még emlékezetesebbé. A divatbemutató alatt egyébként Jennifer Lopez Elie Saab Jr. mellett ült, a fináléban felvonuló ruhaköltemények láttán lelkesen tapsolt. A párizsi szállodájában visszatérve olyan fotókat posztolt, amelyeken a látványos alkotás látható, a kommentárt pedig egyetlen, igazán kifejező szóban foglalta össze: „Couture!”.

Elie Saab 2024-es tavasz-nyári haute couture kollekciója káprázatos díszítésekkel és eddig soha nem látott egységben került a párizsi divathét kifutójára. A világhírű libanoni divattervező a Palais de Tokyoban megrendezett eseményen 63 szettet mutatott be, ezek közül 6 sziluett egyszínű, díszítés nélküli ruha, három vörös selyemből, egy gyöngyházfényű selyemből, egy azúrkék és egy libbenő köntös Chartreuse zöld laméból készült. A többi telis-tele volt csipkékkel, kézi hímzésekkel, tengernyi kristály-és gyöngydíszítéssel, organza szirmokkal és 3D-s virágokkal, na meg puha tollakkal. Nagyon sok kreáción felbukkantak azok a tollas virágok, amelyek a díszvendégként megjelent Jennifer Lopez fenséges köpenyét is körbeölelték.

A főként pasztell árnyalatú estélyik karcsú, légies formát kölcsönöztek a viselőiknek. Egységes jellemzőjük a szoborszerű formavilág, a játék a szimmetriával és aszimmetriával, a mesterien társított különféle textúrák, a drámai hatást kölcsönző ujjrészek, a ruha folytatásaként a földet söprő stólák és a királynői uszályok. Bár a tervező elég ritkán veti be, de most sűrűn felbukkant a jellegzetes, csillogó kristályokkal kirakott Elie Saab-logó, ez itt inkább jól kimunkált díszítőelem, mint hivalkodó márkajelzés. A pazar ruhasorozatot egyébként Marokkó és Marrakesh csábítóan fülledt, varázslatos hangulata ihlette, amelyet a sivatagi rózsa misztériuma tett tökéletessé. 

Saab couture-repertoárjában a mestersége iránti mély tisztelet, az alázat és a magas minőségre törekvés kiválóan megfigyelhető. Talán ez a szentháromság teszi Elie Saabot sikeressé és népszerűvé, talán ezért imádják az A-listás sztárok, illetve a remek ízléssel megáldott nők és férfiak.

Az Elie Saab Spring 2024 Couture kollekció további mesés ruhakölteményeit az alábbi galériában tudjátok megtekinteni:

Fotók: Filippo Fior / Gorunway.com / Grazia / The New York Times / Vogue

Kövess a Facebookon ITT, az Instagramon ITT és a TikTokon ITT!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr5318394033

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása