GaborSzakacs

Ruhaköltemények a nőiesség sokszínűségének ünnepére

2024. április 21. - gaborszakacs

Játékos motívumokkal és drámai sziluettekkel érkezett a párizsi divathétre Alexis Mabille. A világhírű francia divattervező 2024-es tavasz-nyári haute couture kollekciója a Mirror, Mirror, azaz Tükröm, tükröm címet kapta. A friss és vonzó, ugyanakkor időtlen esztétikát bemutató ruhák a finom textíliák és a bonyolult díszítési technikák találkozásában keltek életre. 1_mabille.jpg

Az haute couture világától nem idegen a felfokozott hangulatú megjelenés és a nőiesség extravagáns megnyilvánulása. Alexis Mabille 2024-es tavasz-nyári haute couture kollekciója egészen új magasságokba emelte ezt a koncepciót, amely a Mirror, Mirror, azaz Tükröm, tükröm címet kapta. A világhírű francia divattervező párizsi bemutatójával a nőiesség és a női természet sokszínűsége előtt tisztelgett.

Eltávolodva a jellegzetes, élénk színtónusoktól Mabille ezúttal elefántcsont, balettrózsaszín, bézs, bronz és barna árnyalatú textíliákat vonultatott fel a kifutóján, persze ebben a szezonban sem maradhattak el a drámaiságot adó fekete és vörös sémák sem. A tompa színek mellé bonyolult díszítéseket, izgalmas tone-in-tone hímzéseket, rengeteg flittert, kacéran táncoló strucctollakat és a márkára jellemző hatalmas masnikat szerepeltetett.

A kollekciót az építészeti jegyeket magukon viselő ruhák sorozata nyitotta meg. A pazar sziluetteket a precíz és határozott szabás, na meg a drapériák drámaisága tette feledhetetlenné. A szoborszerű darabok kreppből és szaténból készültek, kecsesen átölelték a modellek karcsú alakját, emellett kecses eleganciát adtak viselőiknek. Az izgalmat az aszimmetrikus nyakkivágások, a gömbölyded puffos ujjak és a finom csipkék hozták meg, meg-megvillantva egy cseppnyi szeszélyességet és romantikát. 

A "Mirror, Mirror" gyűjtemény csúcspontja a magas nyakú, csillogó skarlátvörös ajkakkal ellátott, a test vonalát szorosan követő ruha, illetve a focimezek számára emlékeztető, egyetlen szemmel és szemöldökkel díszített, aszimmetrikus vállú darab. Ezek a játékos elemek hangsúlyozták igazán a valódi önkifejezés erejét, a tükörben ténylegesen megjelenő énképet. A show fináléjában a koncepció kiteljesedett, az önfeledt játék, a csábítás és a francia sikk kapott szerepet. A szmokingruha erővel átitatott eleganciájától eljutottunk a lefolyó neglizsék bujaságáig, az utóbbiakat a kellő hatás érdekében terjedelmes strucctollal és bonyolult hímzéssel díszítette Mabille.

A teljes tavasz-nyári haute couture kollekció a nőiesség lebilincselő felfedezése, amely egyszerre ünnepli a divat határtalan lehetőségeit és a nőiesség sokszínűségét, a nők egyéniségének és egyediségének kifejezését. A páratlan esztétikai élményen túl magas minőséget és drámát is láthattunk a kifutón. A gyűjtemény a játékosságával és az őszinteségével üde színfoltja lett a párizsi divathét gazdag kínálatának.

Az Alexis Mabille 2024-es tavaszi haute couture kollekció pazar darabjai

22_mabille.jpg

23_mabille.jpg

24_mabille.jpg

25_mabille.jpg

26_mabille.jpg

27_mabille.jpg

28_mabille.jpg

29_mabille.jpg

30_mabille.jpg

31_mabille.jpg

32_mabille.jpg

33_mabille.jpg

34_mabille.jpg

35_mabille.jpg

36_mabille.jpg

37_mabille.jpg

38_mabille.jpg

39_mabille.jpg

Fotók: Alexis Mabille Spring 2024 Couture / Alexis Mabille Official

Kövess a Facebookon ITT, az Instagramon ITT és a TikTokon ITT!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr8218381917

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása