GaborSzakacs

Csipkék és masnik, avagy a szexi francia sikk nyomában

2022. április 13. - gaborszakacs

A francia divat mindig is a kifinomult ízlésről, a magas minőségű anyaghasználatról és a különleges szabásvonalakról szólt. Napjainkban a párizsi haute couture házak a klasszikus eleganciát ötvözik a textilipar újdonságaival úgy, hogy közben előrevetítik a következő évszak öltözködési szokásait. Az alkalmi és vörös szőnyeges megjelenés kiemelkedő alkotója Alexis Mabille, aki a lágy esésű kelméket minden szezonban sikkesen romantikus ruhakölteményekké varázsolja. A 2022-es tavaszi kollekciója telis-tele van a rá jellemző gyönyörű ívekkel, lenyűgöző fodrokkal, szexi csipkékkel és a védjegyének számító masnikkal.

16b.jpg

A GaborSzakacs Blog rendszeres olvasói jól ismerhetik az haute couture egyik legfiatalabb és egyben legstabilabb alkotóját, Alexis Mabille-t. A francia divattervező 2015-ös tavaszi kollekciója volt egyébként a blog első bejegyzése, rajongásom a munkássága iránt azóta sem csökkent. Már csak az egyik bemutatójára kellene bejutnom... 

Rendszerint a párizsi couture divathét második napján viszi kifutóra a legújabb kreációit Alexis Mabille. Az ismert designer ezúttal egy 25 szettből álló - ebben az összeállításban csak a számomra legérdekesebbek szerepelnek - ruhasorozatot tárt a nagyközönség elé, amelynek minden egyes darabja a nagybetűs VÁGY-ról szólt.

Minden kétséget kizáróan igazán gazdag a felkínált vizuális élmény. Mabille nagyszerű szín- és mintavilágot alkalmaz, a különféle textúrákkal izgalmas játékot folytat, felvillantja a tetoválásszerű csipkéket, emellett csodásak az aprólékos gyöngy-és kristálydíszítései is. A buja fehérneműk illúzióját csomagolja be a saját tervezői aláírásaiba, ezek a masnik és az ingekre emlékeztető egyszerű vonalú sziluettek. Ruhái olyanok a kecses női testen, mint egy cseppnyi francia parfüm vagy egy leheletnyi smink a bőrön.

Mabille haute couture művészete nem olyan fennhéjázó, mint a több évtizedes múlttal rendelkező patinás divatházaké, sokkal inkább hordható, partiképes és igazán modern. Képes a chantilly-csipke cicaruhát apró pillangókkal megbolondítani, fehér pántokból és francia csipkéből szuperszexi mídert - ha úgy tetszik, mellvértet - varázsolni, na meg a hátrész nélküli strasszos hálóruhára - az álltól a lábujjig futó gerincoszlopként - szatén masnikat appikálni. És akkor még nem beszéltünk a légies pliszékről, a hatalmas fodrokról, a fényes gallérokról és kitűnően szabott zakókról.

A kollekció fináléjában a kifutóra érkező modellt Mabille egy grandiózus fekete kasmír és bézs szatén masniköpenybe bújtatta. A tekintélyt parancsoló, roppant látványos alkotáshoz egy hímzett, apró flitterekkel kivarrt kezeslábast - ha úgy tetszik, meztelenruhát, bár utálom ezt a bulváros kifejezést - álmodott meg a tervező. A lebilincselően extravagáns masnis kreáció Mabille művészi lenyomata. Már csak annyi kérdés merült fel bennem, hogy ki lesz az a híresség, aki ezt az igazán bevállalós ruhakölteményt magára ölti a soron következő vörös szőnyeges események valamelyikén.

Fotók: Filippo Fior / Gorunway.com / Vogue

Ha tetszett a blogbejegyzés, akkor kövess a Facebookon ITT és az Instagramon ITT!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr5717806073

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása