GaborSzakacs

Virágok közt veled lenni, tudom, szép volna, kedvesem...

2021. szeptember 10. - gaborszakacs

"...virág sincsen, te sem vagy már / miért hagytuk, hogy így legyen?" - énekelte az Illés-együttes, majd Koncz Zsuzsa is a magyar zenetörténeti klasszikusban. Bár ők nem a léleksimogató romantikát vagy az idealizált szépséget jelenítettek meg a taktusaikban, sokkal inkább egy erős politikai üzenetet közvetítettek. A virágot, mint a nőiesség első számú szimbólumát képezte le a textíliák nyelvére a 2021-es őszi haute couture kollekciójába Alexis Mabille. Az ismert francia designer hízelgően érzéki, szórakoztató és látványos couture kísérletezése szoborszerű sziluettekben kelt életre. 

1_440.jpg

Ma már kissé elcsépelt és közhelyes dolog, amikor a nőiességet és a romantikát a virágmotívumokkal társítjuk. De lássuk be, a divatvilágban az álmodozás SOHA nem tűnhet idejétmúltnak. Az átélt nehéz másfél év után a francia tervező, Alexis Mabille egy színes, lendületes, virágokkal teli haute couture kollekcióval rukkolt elő. 

A 2021-es őszi ruhakölteményekkel a nők ismét lehetőséget kapnak arra, hogy élvezzék a csillogást és megmutathassák a szupernőies énjüket. Egy különleges couture kísérletezés szemtanúi lehetünk, amelyben Mabille játékosan kiélheti a kreativitását. Ám ez nem csupán egy céltalan couture-álmodozás, sokkal inkább egy művészi kiteljesedés a szoborszerű sziluettek világában. A botanikai csodák, a textilművészet és a építészetből átemelt mérnöki bravúrok teszik feledhetetlenné ezt a ruhasorozatot. Szépen átgondolt ívek, meghökkentő díszítések, erőteljes túlzások (lásd a fejdíszeket) és a kivételes darabokba pillanatok alatt beleszeret az ügyfél.

"A couture meglehetősen érzelmi élmény" - állítja Alexis Mabille, aki a derékhangsúlyos szettjeit ebben a szezonban elképesztő virágokkal látta el. A dekoltázsba épített mesés csokrok mellett találkozhatunk arany lurex szmokingokkal és rózsabimbó alakú csuklyával is. A puffos ujjak kristályvázaként funkcionálnak, bennünk pedig szilikonból készült tulipánok bújnak meg. A roppant valóságszerű virágkülönlegességek mellett érdemes szót ejteni a tervező határtalan színérzékéről is, amely ezúttal a Mabille által "látványos millefeuille tüllköpenyek sorozatának" nevezett grandiózus kreációkban csúcsosodott ki. 

„Szerettem volna egy hízelgő érzéki érzést, izgalmat, szórakozást” - mondta Mabille. Minden kétséget kizáróan sikerült tökéletesen átadni ezt az élményt számunkra. Mert virágok közt veled lenni, tudom, szép volna, kedvesem...

Fotók: Alexis Mabille / Marievic / Vogue

Még több divatért, stílusért kövess a Facebookon ITT és az Instagramon ITT!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr4516682154

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása