GaborSzakacs

A kifinomult francia ízlés nyomában

2017. augusztus 04. - gaborszakacs

Párizs. A gyönyörű város, ahol a szépség, a szerelem és a divat találkozik. A több évszázados titkokat őrző macskaköves utcácskák és a fényárban úszó, lenyűgöző sugárutak tökéletesen illeszkednek a legendásan sikkes franciák megjelenéséhez. Ezt a magával ragadó hangulatot ültette át a 2017-es őszi haute couture kollekciójába Alexis Mabille. Az ismert divattervező legfrissebb gyűjteményében a párizsi nők kifinomult stílusát képezte le.

2_109.jpg

Az haute couture a divattervezők művészi önkifejezését hivatott bemutatni úgy, hogy az elkészült alkotás a viselőjének egyéniségét és szépségét emeli ki. A francia couture tette Párizst a divat fővárosává, így nem csoda, ha a divathét legjobban várt eseménye a szabászati műremekek bemutatója. A fiatal és tehetséges designer, Alexis Mabille a legendásan sikkes francia nők stílusát hozta el 2017-es őszi couture gyűjteményében. Egy olyan egyedülálló kollekciót, ami minden érzékszervünkre hat. Kreativitásának ékes bizonyítéka, hogy a különleges vonalvezetések mellett roppant színes anyagokat használt fel ruhakölteményei kivitelezésénél. Kedveli a mélykéket, a méregzöldet, a mentazöldet, a lilát, a pirosat, az ezüstöt és a bézst. Emellett gondosan ügyelt az eltérő textúrájú anyagok párosítására, a ropogós textíliák mellé szálló tüllöket, a bársonyhoz finom organzát, a selyemmel pedig látványos kristályokat társított. Drámai pliszéi, fémesen csillogó laméi és tökéletes hímzései arisztokratikus hangulatot sugároznak úgy, hogy közben ezt az időtlen eleganciát egy percig sem hisszük réginek, kopottnak vagy divatjamúltnak. Mabille kiváló használja a rétegeket, a béléseket és a határozott ujjrészeket, ezekkel látványos volument ad a sikkes ruhatárának. Páratlan érzékkel díszíti kreációt, a sorozat minden egyes darabjában felbukkan valamilyen módon a virágmotívum, illetve az ahhoz társított jelentéstartalom. Bizony, ezek asszociációk az elegáns francia parfümökre és a hozzájuk tartozó mámorítóan édes illatokra, a fás és keleties jegyekre, a frissítően citrusos bukékra. Ritkán találkozunk olyan kollekcióval, ami egyszerre klasszikus és újszerű, tiszteli a múltat, ugyanakkor előre mutat. Alexis Mabille fantasztikus gyűjteményének minden egyes darabja igazán emlékezetes műalkotássá vált úgy, hogy közben a kifinomult ízlésű francia nők ruhatárába tökéletesen illeszkednek. Párizs, divat, szerelem, kell ennél több?

10_105.jpg

Lehengerlő haute couture ruhaköltemény Alexis Mabille őszi kollekciójából

19_53.jpg

Photos: Alexis Mabille Fall 2017 Couture Lookbook

Kövess, lájkolj a Facebookon is: https://www.facebook.com/gaborszakacsblog

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr9512716430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nancsibacsi 2017.08.07. 06:54:35

Szegény csajnak adjon valaki enni!
süti beállítások módosítása