GaborSzakacs

Egy kis francia sikk koronavírus idején

2020. július 22. - gaborszakacs

Vibrálóan élénk színekkel, izgalmas szabászati megoldásokkal és hatalmas fodrokkal hódította meg a Paris Fashion Week nézőit Alexis Mabille. A kiváló ízléssel megáldott francia divattervező 2020-as őszi couture kollekciója a tőle megszokott kreativitással és művészi érzékenységgel készült. A járványhelyzetre való tekintettel kifutós bemutatót ebben a szezonban ő sem rendezett, ám a gyűjteményt felvonultató kisfilmje igazán hatásosra sikeredett. Íme, a klasszikus vonalak, a sikkes megjelenés és az kifinomult elegancia újraértelmezése egyenesen Párizsból!

26_masolata.jpg

Be kell vallanom, hogy a Paris Fashion Week törlésének és az első online divathét megrendezésének hírére elég szkeptikusan reagáltam. Hogy miért? Az haute couture egy olyan művészeti ág, amely a vizualitásra épül és egy profin összeállított show minden érzékszervünkre hatással van. Egy videó pedig soha nem adja vissza azt az élményt, mint amikor ott ülsz a helyszínen és a kifutón szebbnél szebb ruhakölteményekben vonulnak a modellek. Egy videó nem adja vissza a bemutatótér különleges díszletét, a fashion show zenei aláfestésének hatását, az új textília illatát, a ruhákon lévő gyöngyök és kristályok összecsengő hangját. Ám Alexis Mabille megpróbálta a lehetetlent és egy izgalmas kisfilmmel rukkolt elő a digitális divathétre.

Az ismert francia tervező az elkészített őszi couture kollekcióját egyetlen modellen mutatta be. A videóban a sziluettek apró részleteit is - a vágóképek és közeli felvételek segítségével - megnézhetjük, a különleges hímzésektől kezdve a rafinált dekoltázsokon át a meglepő szabászati megoldásokig. Mabille kreációi a francia elegancia és a klasszikus öltözködés égisze alatt készültek a női szépséget és a viselő egyéniségét kihangsúlyozva. Minden összeállítása más és más, mégis egységesen összefüggő megjelenést kölcsönöz a modelljének. A képsorokat látva az az érzésünk támad, mintha egy titkos ablakon át egy jól összeállított luxusgardróbba nyernénk bepillantást. Kényelem, harmónia és nagyvonalúság árad a mesés bársonyokból, a könnyed tüllökből, a fénylő selymekből és a szexi fekete csipkékből. Megfelelő érzékenységgel és egyensúllyal társítja a szupernőies íveket a maszkulin vonalakkal. Egy pillanatra megidézi Yves Saint Laurent ikonikus zakóit és hatalmas fodrokkal díszített estélyi ruháit is. Díszítései lenyűgözőek és arisztokratikus hatást keltenek, rengeteg gyöngyöt, tollat és 3D-s textilvirágot használt. Igazán üde és élettel teli ez a Mabille-féle színkavalkád egy sötét időkkel küzdő világban. Alexis Mabille couture művészetét csak szeretni lehet!

Alexis Mabille látványos őszi couture kollekciója az online divathéten debütált

Fotók: Alexis Mabille Fall 2020 Couture / Vogue

Még több divattartalomért kattints a közösségi oldalakra, lájkolj a Facebookon ITT és kövess az Instagamon ITT!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr9916037206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása