GaborSzakacs

Kivételes ruhák kivételes nőknek

2018. július 25. - gaborszakacs

A lágyan fodrozódó selymek és fénylő szaténok érzéki szabásvonalakban keltek életre, a feledhetetlen drámaiságról pedig a nagy volumenű tüllhabok gondoskodtak. A párizsi haute couture minden sajátos jegyét magukon viselik Alexis Mabille 2018-as őszi kollekciójának legújabb darabjai. Kifinomultság és nőiesség egy varázslatos gyűjteményben.
7_203.jpg

Aki a francia divatot szereti, az rossz ember nem lehet. Akár ezzel a jelmondattal is meghirdethette volna a 2018-as őszi couture kollekciójának bemutatóját a francia divat tehetséges titánja, Alexis Mabille. A klasszikus Givenchy nagyestélyik, a krémszínben úszó Dior kreációk és a kristályokkal kirakott Zuhair Murad ruhaköltemények után igazi felüdülést jelent egy friss és modern, igazán mai haute couture gyűjteményt látni. Igaz, hogy a felvonultatott sikkes sorozat túlnyomórészt pasztell darabokból állt, ám a lágyságot a mélyebb és kontrasztosabb tónusokkal, az aszimmetrikus formákkal és a feszes derékrészekkel ellensúlyozta a kreátor. Impulzív, hordható és friss ruhái a megrendelők és a vásárlók igényeit tartják szem előtt, mivel ezek nemcsak szépek, hanem láthatóan kényelmesek is. A libbenő selymek, szaténok és organzák grafikája izgalmasra sikerült, a különleges szabászati megoldások mellett kitűnően működnek a virágos printek és a víz allegóriájára felfűzött színek és motívumok. Az üdeséget Mabille itt-ott megtörte egy-egy férfias szmokinggal és némi fekete csipkével. Kevés hímzést és flittert használt, inkább a volumenre helyezte a hangsúlyt, lépcsőzetes tülljei finom hullámokba álltak össze, emlékezetessé téve a viselője megjelenését. A hagyományos vagy klasszikus francia couture darabok Alexis Mabille kifutóján egy egészen izgalmas, szemet gyönyörködtető átiratban nyerték el a divatrajongók elismerését. Különleges darabok kivételes nőknek. Bravo!

Alexis Mabille 2018-as őszi couture kollekciója a szezon legjelentősebb sorozata

Photos: Luca Tombolini / Indigital.tv / Vogue

Ha tetszett a bejegyzés, akkor kövess, lájkolj a Facebookon és az Instagramon!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr4414091627

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása