GaborSzakacs

Lenyűgöző vonalak, kacér istennők

2017. március 25. - gaborszakacs

Az oltár elé vonuló menyasszonyok csodás esküvői ruháit, a szépségversenyek döntőjének látványos pillanatait és a buja lokálok szexi hálóköntöseit vegyítette egy izgalmas kollekcióba Alexis Mabille. A francia divattervező 2017-es tavaszi couture gyűjteménye könnyű és színes textíliák művészi játékából állt össze. Garantálom, hogy leesik az állad a következő ruhaköltemények láttán.

4_72.jpg

Kacér és érzéki ruhákat készített a tavaszi divathétre Alexis Mabille. Az ismert francia tervező a klasszikus értelemben vett couture vonalat mutatta be könnyed, légies és mindenekelőtt elképesztően színes anyagok felhasználásával. Extravagáns kreációiban a bevállalós menyasszonyok merész fantáziavilágát idézte meg, a nagyvonalúságot pedig a szépségversenyek döntőjének megindító pillanataiból és a vörös szőnyeges események hangulatából kölcsönözte. Gyűjteményében megjelennek a letűnt korok buja lokáljainak szexi táncosnői és csábító kurtizánjai is, akik áttetsző hálóingekben és köntösökben várták a szerelemre éhes urak pillantásait. Hm, ez nem egy mindennapi inspiráció!

A szivárvány minden színében tündöklő organzák, selymek, szaténok és tüllök kristályos övek, hercegnői tiarák és puha bársonyszalagok segítségével keltek életre. A puffos ujjak és a látványos fodrok nagyon jól mutatnak a csipkével és kézi hímzéssel díszített, köpenyekre emlékeztető estélyiken. A csodás szegélyezésű fátylak és uszályok megkoronázzák és egyben feledhetetlenné teszik a sziluetteket. Mabille drámai hatást ért el a rétegelt fekete kreációkkal, így megtörte a piros-kék-sárga tengelyen mozgó kollekció tarka kavalkádját. Hangsúlyozza a nőies formákat, a karcsú derekat, kiemeli a csinos vállakat, az érzéki hatás ellenére az arcra irányítja a figyelmet. Igazából nem is tudjuk eldönteni, hogy ez a sorozat egy komoly önkifejezési forma vagy inkább csak irónia. Túl soknak tűnik? Igen! Zseniális? Hát persze! Titeket is magával ragadott ez a kollekció?

Photos: Marcus Tondo / indigital.tv

Ha tetszett, kövess, lájkolj a Facebookon is: https://www.facebook.com/gaborszakacsblog

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr5812311783

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása