GaborSzakacs

Romantikus ringatózás a virágok tengerén

2024. március 29. - gaborszakacs

Gyönyörű rózsákkal és finom lilaakácokkal díszített, szoborszerű drapériákkal életre keltett éteri kollekciót vitt kifutóra Giambattista Valli a párizsi divathéten. A világhírű olasz fashion designer 2024-es tavasz-nyári couture ruhái túlmutatnak a hétköznapok eleganciáján, a csodás részletektől valódi műalkotássá válnak. Hagyd, hogy átöleljenek a susogó selymek, a virágos taftok és ringatózzunk együtt az álmok romantikus tengerén!

200_69.jpg

Mielőtt azt gondolnád, hogy az ömlengően romantikus és a túláradóan szentimentális Jane Austen világába csöppentél volna, kérlek, nézd végig az összeállítás képgalériáját! Bár nem állnak távol a túlzóan érzelmes elemek Giambattista Valli világától, a 2024-es tavasz-nyári couture kollekciója mégsem fullad bele a nyáltengerbe, hanem a virágokkal díszített, vörös szőnyeges szettek világát mutatja be. Láthatunk drámai elemeket és felfedezhetjük a romantika sötétebb oldalát is, így az összkép már jóval árnyaltabb, mint ahogyan azt első pillantásra gondoltuk volna. 

Giambattista Valli lélegzetelállító Trianon-rózsákkal és finom lilaakácokkal dekorálta a különleges sziluettjeit, így a természet és a couture kézművesség találkozása rendkívüli ünneppé vált a párizsi divatbemutatón. A virágok pezsgő szépsége és burjánzó tömege a nemesség és az időtlenség költői kifejezőeszközként jelennek meg, összekapcsolva a természetet a stílusos megjelenéssel és persze a luxussal. Valli egy valódi haute couture látnok, aki a hétköznapokon túlmutató eleganciát hozza el, alkotásai művészi formákat öltenek. Az aprólékosan díszített, susogó textíliái szoborszerű műtárgyakká alakulnak, amelyek kiemelik a viselőik szépségét.

A ruhasorozat nyitánya roppant különleges, erősen eltér a megszokott Valli-koncepciótól. A bemutatótérbe egy fehér rózsákkal díszített  koromfekete bársony body-t viselő modell érkezett. Ez egyfajta bizonyíték arra, hogy a designer képes a meghökkentésre és nyitott a változásokra, másrészt a kortárs Botticelli-szépséget idézi meg, aki az időtlen szépség és a romantikus vonzerő szinonimája is lehetne. A kollekció ebből az alapdarabból fejlődik tovább, sorra bontakoznak ki a variációk, ezzel Valli a couture kézművesség határtalan lehetőségeit tárja fel előttünk.

A gyűjtemény további részében a karcsú body díszes minidresszé alakul és lenyűgöző borítást kap. Hol grandiózus tüll, hol felfújt forma, máskor pedig bonyolult redőzésű és lépcsőzetes kialakítású volumennel veszi körbe. Imádnivaló a sok-sok susogó selyem és taft, elgondolkodtató a színhasználat, amely némileg árnyalja a túlcsorduló romantikát. Izgalmasak az anyagokon és a díszítésekben felbukkanó virágok, a 3D-s megoldások, az ombre hatás erősítése, Valli egy álomszerű hangulatot teremt. A szeszélyes pasztellek mellett kiemelkednek az obszidián-fekete bársonyok, a puffos magenták, a vibráló narancsok, ezek mellett jól megférnek az ezüstös fényű gyöngy-és kristálydíszítések, na meg a fémes hímzések. A pazar textúrák és az erőteljes ívek királynői megjelenést kölcsönöznek, a finom részletek pedig mennyei atmoszférába repítik a kifutón felvonuló virágos lányokat.

Giambattista Valli Spring 2024 Couture kollekció a párizsi divathéten

21_338.jpg

22_313.jpg

23_288.jpg

24_258.jpg

25_231.jpg

26_197.jpg

27_177.jpg

28_151.jpg

29_138.jpg

30_127.jpg

31_100.jpg

32_87.jpg

33_76.jpg

34_65.jpg

35_62.jpg

36_53.jpg

37_43.jpg

38_40.jpg

39_34.jpg

Fotók: Giambattista Valli Spring 2024 Couture / Giambattista Valli

Kövess a Facebookon ITT, az Instagramon ITT és a TikTokon ITT!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr718364993

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása