GaborSzakacs

Egy letűnt korszak éjszakai életének maradványai

2023. március 16. - gaborszakacs

Bizony, egy letűnt korszak éjszakai életének maradványait idézte meg az új kollekciójában Zuhair Murad. A világhírű libanoni divattervező a 2023-as tavaszi couture ruhakölteményeit az 1970-es évek francia riviéráján tartott fergeteges partik ihlették, ahol az aranyló naplementében az azúrkék tenger partján sikkes hölgyek mulattak. Ezek az éjszakák tele volt nevetéssel, titkokkal és érzékiséggel, na meg könnyed anyagokkal, finom tüllökkel, gyöngyös rojtokkal és csupa-csupa csillogással. Íme, a szezon legfényesebb kollekciója egyenesen a párizsi divathétről!

100_58.jpg

Aki nem ismeri a kortárs divat nagyszerű alkotóit, az is elégedett mosollyal nyugtázza, hogy Zuhair Murad napjaink egyik legjelentősebb fashion designere. A világhírű libanoni divattervező olyan couture kollekciót vitt kifutóra, amelytől a laikus szemlélő lélegzete is eláll. A párizsi Hôtel Potockiban megrendezett eseményre akkora volt az érdeklődés, hogy a meghívottak szorosan egymáshoz simulva tudtak helyet foglalni az impozáns terem nézőterén. Az elegáns vendégsereg csak kapkodta a fejét a szebbnél szebb ruhaköltemények láttán...

Zuhair Murad ebben a szezonban sem bízta a sikert a véletlenre, ugyanis a divat dicsőséges korszakához, az 1970-es évekhez nyúlt vissza. Azon belül is a francia riviérán tartott fergeteges partik ihlették a 2023-as tavaszi kollekciót. A riviéra, ahol az aranyló naplementében az azúrkék tenger partján sikkes hölgyek mulattak és ahol az éjszaka tele volt nevetéssel, titkokkal és érzékiséggel. A buja hangulat bizony a ruhákban is visszaköszönt, ugyanis Murad isteni anyagokat használt fel, a legkiválóbb díszítő kollégáit kérte fel a couture alkotások elkészítéséhez.

A színes, könnyed, szálló textíliák valósággal körülölelték a karcsú modelleket. A finom tüllök és a fényes sifonok izgalmas szabásvonalakban keltek életre, hol magas hasítékkal a combon, hol pedig szexi dekoltázst villanva. Murad ügyesen játszik az anyagok természetes esésével, a leomló és libbenő drapériákkal, a redőkkel. Mindehhez jöttek a puha tollak, az elképesztő kézi hímzések, a finom makramék és persze a csillogást biztosító tengernyi kristály, na meg a fémesen csillogó gyöngyös rojtok. A látványvilág egy exkluzív buli mellett az 1920-as évek hangulatát is megidézte, mmm, micsoda mágikus időutazás a letűnt korszakok éjszakai életébe! És közben felmerülhet bennünk a kérdés, hogy vajon hol a határ a csábítóan szexi és a szuperelegáns megjelenés között? 

Egyszerűen imádnivaló az a gazdag színpaletta, amelyet Zuhair Murad felvonultatott a kifutón. A mediterrán kéktől kezdve a lime zöldön, az élénk sárgán keresztül az élénk fuksziáig vagy a kellemes pezsgő és a vibráló narancssárga árnyalatokig a szivárvány minden színe megjelent. Mintha egy véget nem érő Oscar-gála vörös szőnyeges felvonuláson vennénk részt, olyan gazdag a kínálat. A fashion show fináléjában érkező menyasszonyi ruha viszont nem hozza ezt a buja csillogást, mint a kollekció többi darabja. Bár lenyűgöző a kidolgozottsága és a vonalvezetése - krinolin és kristályok nélküli darab, amelyen sok makramé hímzés látható - a hatása inkább John Galliano Christian Dior ruháit juttatják eszembe. Ez persze semmit nem von le a nagyszerűségéből, sőőőt! 

Wow, micsoda színeket és formákat sorakoztatott fel Zuhair Murad!

A Zuhair Murad Spring 2023 Couture kollekció további darabjait az alábbi galériában tudjátok megtekinteni:

31_66.jpg

32_54.jpg

33_44.jpg

34_34.jpg

35_32.jpg

36_25.jpg

37_20.jpg

38_18.jpg

39_14.jpg

40_15.jpg

41_11.jpg

42_11.jpg

43_8.jpg

44_8.jpg

45_7.jpg

46_8.jpg

47_7.jpg

48_5.jpg

49_5.jpg

Fotók: Daniele Oberrauch / Gorunway.com / Vogue

Ha tetszett a blogbejegyzés, akkor kövess a Facebookon ITT és az Instagramon ITT!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr9818058138

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása