GaborSzakacs

A marokkói ihletésű Pamella Roland ruhaköltemények

2023. október 31. - gaborszakacs

A kifinomult és csillogó ruháiról ismert Pamella Roland egy lenyűgöző kollekcióval érkezett a New York Fashion Weekre. A világszerte ismert amerikai divattervező 2024-es tavasz-nyári ready-to-wear darabjait a Marokkóban tett utazása ihlette. A mór építészet jegyei, a bazárok lüktető forgataga és a gyönyörű textíliák mind-mind visszaköszöntek a kifutóra vitt ruhakölteményekben. Mmm, micsoda gazdag színvilág, micsoda izgalmas textúrák és micsoda összetett minták!

200_60.jpg

Pamella Roland évek óta a személyes utazásaiból merít ihletet a soron következő kollekciója elkészítéséhez. A világszerte ismert és kedvelt amerikai divattervező 2024-es tavasz-nyári ready-to-wear ruhasorozata ezúttal Marokkó változatos természeti adottságait, vibráló hangulatát és élénk színpalettáját adta vissza. A gyűjtemény egyfajta tisztelgés az észak-afrikai ország kultúrája előtt megidézve annak autentikus textúráit és összetett mintáit. A kollekció szellemisége összecseng a mór építészetben felbukkanó geometrikus finomságokkal, a bazárokat díszítő lüktető színekkel és a gyönyörű textíliákkal, amelyek a régió mesterségbeli tudásáról tanúskodnak, egyben erőteljes és kifinomult vizuális narratívát hordoznak.

Ezek a ruhaköltemények a marokkói vidék páratlan szépségének és kulturális sokszínűségének állítanak emléket. Az építészet lenyűgöző formái, a sivatagi táj homok, arany, narancs, zöld és kék árnyalatai mind-mind jelen vannak. Felbukkan a fémes csillogás, amely határozottságot és távolságtartó eleganciát közvetít. Kiemelkedően izgalmasak a kristályokkal díszített cut-out dresszek, a tükrös csempékből összeállított ruhák, a selyemből és sifonból készült kaftánszerű estélyik, a lurex jacquard gömbruha és a magasított nyakú, ametisztekkel díszített ombre kreáció, amely a kollekció fináléjában érkezett a kifutóra.

Amint azt a híradásokból tudjuk, Marokkó a közelmúltban a zűrzavar és a pusztítás időszakával nézett szembe. Ez a kollekció, amelyet eredetileg Marokkó szépsége ihletett, ma a támogatás és a szolidaritás jelzőfényévé vált. Szívből jövő gesztusként a marokkói segély- és újjáépítési szervezeteket támogatva a Pamella Roland márka jelentős összegű adományt ajánlott fel a régiónak, hogy segítő kezet nyújtson ebben a nehéz időben ennek a gyönyörű országnak. A divatház másokat is arra biztat, hogy csatlakozzanak ehhez a nemes célhoz, járuljanak hozzá, hogy Marokkó újra a régi fényében tündökölhessen, őszinte szeretettel segítve az ország "kitartó és gyönyörű népét".

A Pamella Roland Spring 2024 RTW kollekció további pazar szettjeit az alábbi galériában tudjátok megtekinteni:

21_316.jpg

22_292.jpg

23_267.jpg

24_239.jpg

25_213.jpg

26_180.jpg

27_160.jpg

28_136.jpg

29_125.jpg

30_114.jpg

31_88.jpg

32_76.jpg

33_66.jpg

34_55.jpg

35_52.jpg

36_44.jpg

37_35.jpg

38_33.jpg

39_27.jpg

Fotók: Pamella Roland / Gorunway

Ha tetszett a blogbejegyzés, akkor kövess a Facebookon ITT, az Instagramon ITT és a TikTokon ITT!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr1218246733

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása