GaborSzakacs

Fülledt marokkói hangulat Zuhair Murad stílusában

2019. augusztus 12. - gaborszakacs

Elképesztően izgalmas és látványos ruhakölteményekkel mutatkozott be a Paris Fashion Weeken Zuhair Murad. A világhírű libanoni tervező 2019-es őszi haute couture kollekcióját Marrakesh élettel teli színei és szemet gyönyörködtető mintái ihlették. Az ősi hagyományok, a törzsi kultúrák és a modern nagyvárosok öltözködési stílusa kelt életre a kifutón. Figyelem, a most következő összeállítás csillapíthatatlan vágyat kelthet egy-egy sikkes Murad kreációi iránt!

1_304.jpg

Úgy tartja a mondás, hogy ahány nyelvet beszélsz, annyi ember vagy. Ebben van némi igazság. Szerintem ez helyesen úgy lenne, hogy ahány helyen jársz, annyi ember leszel. Egy-egy utazás alkalmával megismerheted az adott ország kultúráját, történelmét, hagyományait, megkóstolhatod a tájegységre jellemző ízeket, érezheted a különleges illatokat és láthatod a jellegzetes viseleteket. Ha testben és lélekben is ott vagy, akkor minden érzékszerveddel befogadhatod a téged érő új ingereket. Egy élménydús marokkói út olyan hatással volt Zuhair Murad divattervezőre, hogy a legújabb kollekciójában is megmutatta azokat a színeket, mintákat és formákat, amelyeket Marrakesh adott neki. Egy kozmopolita, haladó szellemiségű város több évszázados tradíciói és a modern világ hatásai kitűnően visszaköszönnek a 2019-es őszi couture gyűjteményében.

A sivatag végtelen messzesége, a fel-felbukkanó délibábok, a törzsi tetoválások, a kézműves szőnyegek és csempék mind-mind életre keltek Murad bemutatóján a couture divathéten. A párizsi Hôtel Potocki díszes falai között megrendezett show vendégeit teljesen elvarázsolták a designer munkái. A hosszú kifutón ezúttal a legfinomabb selymek, sifonok, bársonyok és taftok sorakoztak fel mesés csipkékkel és kézi hímzésekkel díszítve, a buja és fülledt marokkói hangulathoz némi Yves Saint Laurent utánérzet társult. Maga YSL is Marrakesh-ben nyert ihletet egy-egy kollekciója elkészítése előtt, a helyi viseletek és mintás textíliák egyedi kidolgozása az egész világon egyedülálló. Zuhair Murad sikkes couture sorozatában a rá jellemző stílusjegyeket most sem nélkülözte, a mély V-kivágásokkal, a földet söprő "meztelenruhákkal", a drámai hercegnős sziluettekkel és a díszes szegélyekkel hozta a tőle elvárt magas színvonalat. Az izgalmas jacquard-ok pompás kontrasztot adtak a sivatagi színvilágban, a borostyánban és aranyban fürdő lurexek és lamék a marokkói naplementét hozták a párizsi délutánon. A szexi vörösek, a lehengerlő lilák, a káprázatos smaragdok és az előkelő fekete kreációk közé olykor becsempészett egy-egy leopárdmintás textíliát. A szupernőies szabásvonalak, a magas sliccek na meg a királynői köpenyek mellett a vidáman szálló tollak, pompás virágapplikációk,a fémes hatású pliszék és a meg-megcsillanó kristályok gondoskodtak a feledhetetlen megjelenés élményéről. 

Marokkó fényei Párizs eleganciájával léptek frigyre a fináléban kifutóra küldött menyasszonyi ruhában. Az elefántcsont színű esküvői darab Zuhair Murad kifinomult ízlését és élénk fantáziavilágát mutatja be. Káprázatos virágfüzéreit milliónyi kristály és flitter tette tökéletessé, hímzett virágmintái kézzel készültek, a sziluettet körülölelő fátyolköpeny pedig egy másik dimenzióba emeli a viselőjét. A szavak elfogytak, csak a gyönyörködtetés maradt.

Zuhair Murad Fall 2019 Couture kollekciója mindenkit elvarázsolt

31_19.jpg

Photos: Filippo Fior / Gorunway.com / Vogue

Megtalálsz a közösségi oldalakon is, lájkolj a Facebookon és kövess az Instagramon!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr8515005126

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása