GaborSzakacs

45 elképesztően dögös Zuhair Murad sziluett

2019. április 04. - gaborszakacs

A modern Nyugat és a varázslatos Kelet szemet gyönyörködtető találkozásából született Zuhair Murad legfrissebb kollekciója. A 2019-es őszi ready-to-wear darabok a nagyvárosi megjelenés lehengerlő energiáit mutatják be a szupernőies szabásvonalakon és a kontrasztos szegélyeken keresztül. A káprázatos összeállítások egy leheletnyi csipkével és szőrmével, na meg egy cseppnyi art deco hangulattal válnak feledhetetlenné. 1_275.jpg

Nincs is izgalmasabb húzás a divatban annál, mint amikor különféle kultúrák, divattörténeti korszakok és stílusjegyek keverednek egy-egy kollekción belül. Zuhair Murad 2019-es őszi gyűjteményében is a sokszínű világszemléletről tesz tanúbizonyságot. Hazájából, Libanonból hozza a Közel-Kelet varázslatát, a fűszerpiacok illatát és csillogását, a misztikus mesék hangulatát, amelyeket a párizsi modern fashionista világgal tart egyensúlyban. Érdekfeszítően különleges, minden milliméterében alaposan átgondolt, mesterien kidolgozott szabásvonalai, éles kontrasztjai és átütő színei egy magas művészi színvonalon elkészített sorozatban keltek életre.

Zuhair Murad minden évszakban kifogástalan szettekkel lepi meg a rajongóit. Az idei őszi szezonra a védjegyének számító, hímzett-gyöngyözött, test vonalát követő meztelenruhák mellett a nagyvárosi eleganciát, a modern, kozmopolita nő ruhatárát tartotta szem előtt. Lüktetően dinamikus és erős sziluettjei kiemelik a viselőinek személyiségét, határozottságot és magabiztosságot sugároznak. Ehhez pedig kiváló anyagokat használt Murad, elegáns tweedek, puha bőrök, finom szőrmék, elegáns selymek, fénylő szaténok és libbenő organzák sorakoznak fel. Imádja a szexi csipkéket, a buja fodrokat a méretes masnikat és a kacéran kivillanó, ám roppant ízléses dekoltázsokat. Érdekesség, hogy a közel-keleti motívumok mellett a japán harcosok jellegzetes szoknyáit és a szamurájok viseleteit is megidézi. Ennek ellenpólusaként - az esküvői kollekcióból jól ismert - romantikus virágdíszítéseket, art deco és szecessziós stílusjegyeket is megvillant egy-egy összeállításán belül. A gyűjtemény fináléjában roppant nőies, krémszínű és éjfekete red carpet dresszekkel győzi meg azokat a szkeptikusokat, akik egy kicsit is kételkedtek volna a tehetségében. A szavak elfogynak, a lélegzet fennakad, a szívverés felgyorsul, a látvány pedig önmagért beszél.

Különleges és látványos nagyvárosi szettek Zuhair Murad 2019-es őszi kollekciójában

Photos: Thomas Nutzl / Zuhair Murad Fall Ready-to-Wear 2019

Ha tetszett a bejegyzés, akkor lájkolj a Facebookon és kövess az Instagramon!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr914737031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása