GaborSzakacs

Modern kifinomultság a Z generáció ruhatárában

2023. június 16. - gaborszakacs

Az 1980-as évek öltözködési stílusát idézte meg a legújabb kollekciójában Monique Lhuillier. A világhírű divattervező 2023-as őszi ready-to-wear darabjai a hétköznapok eleganciájától a vörös szőnyeges megjelenésig terjednek. A meggyőzően sokszínű sorozatban láthatunk pimaszul szexi miniket, szupersikkes nadrágos szetteket, puffos ujjú ruhákat, na meg csipkével, strucctollakkal és csillogó kristályokkal díszített estélyiket. Mindez tökéletes bizonyítéka annak, hogy a klasszikus megjelenés nem poros múltidézést, hanem modern kifinomultságot jelenthet a Z generáció ruhatárában.

1_568.jpg

Egy kortörténeti hídként ível át az 1980-as évekből napjainkba Monique Lhuillier legújabb kollekciója. A Fülöp-szigeteken született, ma már sikeres amerikai divattervező elképesztően figyelmes és ügyes húzással hozza divatba a közel negyven évvel ezelőtti öltözködési hangzásokat és stílusjegyeket úgy, hogy a latymatag nosztalgia helyett egy szupermenő ruhasorozatot hozott létre. 

És igen, a 2023-as őszi ready-to-wear gyűjteményben felbukkannak a pimaszul szexi minidresszek, a szupersikkes nadrágos szettek, a puffos ujjú ruhák, na meg csipkével, strucctollakkal és csillogó kristályokkal díszített estélyik. A lookbook fotózásához Lhuillier egy vidéki francia kastélyt választott a maga romantikus bájával, régi, ódon falaival és különleges történeteket mesélő szellemiségével. A modern, minimalista sziluettek pedig tökéletes kontrasztot adnak a kastély díszes termeivel és impozáns parkjával szemben.

Egyszerűen imádnivaló minden egyes alkotás. Lhuillier különösen nagy figyelmet fordított a nyakkivágásokra, az aszimmetrikus vállmegoldásokra, amelyek itt-ott Elsa Schiaparelli világát juttatják eszünkbe. A nőiességet a szoborszerű formavilággal tette feledhetetlenné, de kedveli a fémes csillogású crop topokat terjedelmes, drámai szoknyákkal társítva és persze a testhez simuló, folyékony hatású, flitteres ruhákat. Na meg a színeket, óh, micsoda színeket láthatunk! Van itt élénk fukszia, türkiz, kobaltkék, mélykék, fénylő rubin, halvány púderszín, érzéki fekete és éteri fehér is. A valódi luxusérzetet a botanikus jacquard, a puha bársonyok, a csodás csipkék, a kristálydíszítések és a virágos hímzések hozzák el. A legnagyobb rosszindulattal keresve sem találni ebben a kollekcióban túlzó elemeket vagy túlgondolt formákat, hiszen minden egyes szett rendkívül testtudatosan és harmonikusan felépített. Tökéletes bizonyítéka annak, hogy a Monique Lhuillier által újragondolt klasszikus megjelenés nem poros múltidézést, hanem modern kifinomultságot jelenthet mind a millenniumi, mind a Z generáció ruhatárában.

Klasszikus és nőies vonalak a Monique Lhuillier 2023-as őszi ready-to-wear kollekciójában

Fotók: Monique Lhuillier / Vogue

Kövess a Facebookon ITT, az Instagramon ITT és a TikTokon ITT!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr2318147216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása