GaborSzakacs

Monique Lhuillier időtlen ruhaklasszikusai

2022. augusztus 23. - gaborszakacs

Hollywood aranykora ihlette Monique Lhuillier 2022-es őszi ready-to-wear kollekcióját. A mesés ruhakölteményeiről ismert amerikai tervezőnő ebben a szezonban sem hazudtolta meg önmagát, sziluettjei könnyű anyagokból készültek, amelyeket aprólékos hímzésekkel, milliónyi csillogó flitterrel és puha marabutollakkal tett emlékezetessé. 

3_514.jpg

Számos tervező talál ihletet Hollywood aranykorából, bár rendszerint más és más szegmensből közelítik meg ezt a témát. Ebben az évben egymást érik a díjkiosztó gálák és a vörös szőnyeges események, amelyekre a világhírű divattervezők előszeretettel nyúlnak vissza a letűnt korok pompás viseleteihez. Gondolják, ha egy sziluett egyszer bevált, azzal sok-sok év után sem lehet hibát véteni. És milyen jól gondolják!

A kifinomult ízlés első számú nagykövete Monique Lhuillier. A mesés ruhakölteményeiről ismert amerikai designer 2022-es őszi ready-to-wear kollekciója tőle megszokott magas minőségben csodaszép textíliákkal, nőies szabásvonalakkal és romantikus díszítőelemekkel kelt életre. A gyűjtemény inspirációját az art deco stílusjegyei és a Gatsby csillogása adták. A pihe-puha tollak és a tengernyi flitter, a sejtelmesen áttetsző anyagok, a jelmezszerű megoldások a Studio 54 világát, HalstonBob Mackie és Yves Saint Laurent fényben úszó kreációit is visszahozzák.

A csillogás végigkíséri az egész ruhasorozatot, minden ragyog és fénylik, ám nem megy el a showgirl megjelenés irányába, inkább egy kifinomult és sikkes Lhuillier-nőt fest meg. Imádja az élénk színeket, a jókor és jó helyen elhelyezett kontrasztokat, na meg a lágyan körülölelő virágmotívumokat. Külön figyelmet érdemelnek az oszlopruhák, a díszes szegéllyel ellátott szárnyas köpenyek és a hercegnő fazonok.

Lhuillier a márkája fennállásának 25. évfordulóját ünnepli, ennek apropóján egy kivételes könyvvel lepte meg a rajongóit. A mutatós kiadványban a jellegzetes szettjei sorakoznak, csupa-csupa éteri ruhaköltemény a vörös szőnyeges gálák világából, pompás darabok, amelyek bármelyik nőből valódi hercegnőt varázsolnak.

Monique Lhuillier Fall 2022 RTW kollekció álomszép darabjai

Fotók:  Monique Lhuillier / Vogue

Ha tetszett a blogbejegyzés, akkor kövess a Facebookon ITT és az Instagramon ITT!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr1517911931

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása