GaborSzakacs

Monique Lhuillier időtlen esküvői klasszikusai

2018. augusztus 17. - gaborszakacs

A 2018-as év legromantikusabb eseménye a májusi hercegi esküvő volt. Meghan Markle visszafogott menyasszonyi ruhája számos nagy divatházat arra sarkallt, hogy a túldíszített kreációkat hátrahagyva letisztultabb és hagyományosabb formák felé vegyék az irányt a 2019-es tavaszi szezonra. Így tett Monique Lhuillier is, aki a régi értékeket modern köntösbe bújtatva mutatta be legújabb kollekcióját. Nőies szabásvonalak, finom tüllök és lenyűgöző fátylak egy magával ragadó gyűjteményben.

1_212.jpg

Az elmúlt évszázadban hatalmas változásokon mentek át nemcsak az utcai és formális viseletek, hanem az esküvői ruhák is. A hivalkodóan díszes ruhakölteményeket szépen lassan felváltották az egyszerűbb szabásvonalak és a letisztultabb formák. Persze, minden évtizednek megvolt a maga felkapott sztárja, híressége vagy divatikonja, aki meghatározó megjelenésével követendő példaként állt a nők előtt. Gondoljunk csak Jackie Kennedyre, Grace Kellyre, Lady Dianára, Madonnára, Kim Kardashianra vagy éppen Kate Middletone-ra. A májusi hercegi frigy óta minden házasság előtt álló menyasszony eljátszik a gondolattal, hogy milyen érzés lenne Meghan Markle visszafogott eleganciájával az oltár elé sétálni, hogy a Nagy Őnek kimondja a boldogító igent. Ezt a mámorító pillanatot ragadta meg a 2019-es tavaszi kollekciójában Monique Lhuillier. Az amerikai tervezőnő az egyszerű, de nagyszerű elvet követve alkotta meg a klasszikus formavilággal bemutatkozó álomruháit. A hagyományos A-vonalú és hercegnő fazonok mellett ebben a szezonban sem maradhattak el a test vonalát kihangsúlyozó sikkes sellők sem, akik idén mélyen dekoltált felsőket és lélegzetelállító csipkedíszítéseket kaptak. Hol vannak már a hólabdára emlékeztető óriási szoknyarészek és az abronccsal merevített szettek? A kreációk drámaisága a kézi hímzésű fátylakban, a lépcsőzetes kialakításokban és a rafinált mellrészekben rejtőzik. Az ejtett vállak és a fénylő selyemszalagok pedig könnyed romantikát és némi kacérságot csempésznek a menyasszonyok legszebb napjába. Lhuillier a hagyományos értékrendeket követve, a családi örökségeket és tradíciókat figyelembe véve alkotta meg nőies sziluettjeit. Kitűnően vezeti az ollóját a legnemesebb textíliákon, figyel a test arányaira, emellett kihangsúlyozza megrendelőinek egyéniségét, így egy egyszerű ruhákból is képes időtlen klasszikusokat varázsolni.

Photos: Monique Lhuillier Spring 2019 Bridal Lookbook

Ha tetszett a bejegyzés, akkor kövess, lájkolj a Facebookon és az Instagramon!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr3714122475

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása