GaborSzakacs

Diane von Furstenberg imádnivaló mintái 2023 tavaszán

2023. május 17. - gaborszakacs

Színpompás nyomatokkal és nőies szabásvonalakkal állt elő a 2023-as tavaszi szezonra a Diane von Furstenberg. A világhírű amerikai márka legújabb kollekciója az általa sikerre vitt és jól ismert formavilágot, a kényelmes és funkcionális viseleteket hozta el az átlapolós ruhától a kezeslábason át a szexi estélyi ruháig. 

1_565.jpg

„Mindig is arra a nőre akartam összpontosítani, aki lenni akartam” – emlékezett vissza Diane von Furstenberg a divattervezői karrierjének kezdetére a Vogue-nak adott interjúban. „Aztán az a nő lettem, aki lenni akartam, és a ruha miatt lettem az a nő, amelyet el fogok adni a nőknek szerte a világon.”

És ez a szemlélet 1972 óta semmit sem változott. Ekkor alapította meg legendás márkáját az amerikai divat nagyasszonya, Diane von Furstenberg, akinek a neve ma már egy divattörténeti korszak szinonimája lett. Az általa megálmodott lapruha a szexuálisan felszabadult nők emblematikus öltözetét jelentette. A testre szabott, átlapolt - vagyis elöl egymásra hajtott -, a derékon megkötött ruha az élénk színű mintáival praktikus és kényelmes, ezáltal a modern divatot követő nők népszerű viseletévé vált. Ez a ruhadarab amellett, hogy nagyon szép és igazán nőies formát adott, könnyen mosható, gyorsan száradó pamutdzsörzéből készült. Négy év alatt több mint ötmillió darabot (!!!) adott el belőle Von Furstenberg, így a kortárs divat megkerülhetetlen figurájává lépett elő. Az 1990-es években reneszánszát élte az akkor vintage-nek nevezett kultikus lapruha, ma pedig újra felfedezte magának a műértő, divatínyenc közönség. Nemhiába, az igazán nagy divattörténeti mérföldkövek mindig visszatérnek.

A márka fennállásának 50. évfordulójára a jól ismert formákat és izgalmas mintákat előkereste az archívumból és egy friss, nagyon mai kiadásban újra piacra dobta. A 2023-as resort kollekció is ezekkel a jól ismert, kissé szürrealista hatású nyomatokkal hódítja meg a régi-új DvF rajongókat. Vintage virágok és geometrikus formák teszik játékossá és beszédessé a gyűjteményt. Legérdekesebb motívuma az a rózsa, amely valójában egy szem formájú nyomat (csendben megjegyzem, hogy ezt az őrült formavilágot a szürrealista divat ikonja, Elsa Schiaparelli már sikerre vitte). 

Ebben a szezonban felsorakoznak - az átlapolós ruhák mellett - a test vonalát követő, húzott ujjú, aszimmetrikus vállú minik és midik, a printelt kezeslábasok, a kényelmes, na meg a klasszikus szabású piros, királykék és éjfekete ruhák. Megjelenik az állatmintás nyomat, a merészebb dekoltázs, a feszes, szuperszexi estélyi és a libbenő nyáriruha is, amelyek mind-mind a funkcionalitás, a megfizethetőség és a modern sikk szentháromságát jelentik 2023-ban.

Fotók: Diane von Furstenberg Resort 2023 Lookbook / Vogue

Kövess a Facebookon ITT, az Instagramon ITT és a TikTokon ITT!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr3118123256

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása